Αχαϊα: Επανέρχεται θέμα λιανεμπορίου με click away - Επιφυλακτικοί οι ειδικοί - pelop.gr


Αχαϊα: Επανέρχεται θέμα λιανεμπορίου με click away - Επιφυλακτικοί οι ειδικοί

Το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη θα θέσει την Παρασκευή στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης.

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει τουλάχιστον το click away στις τρεις περιοχές όπου τα ρολά παρέμειναν κατεβασμένα αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιστήμονες εμφανίζονται επιφυλακτικοί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς θεωρούν ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό. Ανασταλτικός παράγοντας είναι και το άνοιγμα των λυκείων στις 12 Απριλίου σε όλη την χώρα.

ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στα κρούσματα κορονοϊού βρίσκονται οι αρχές, προκειμένου να αποφασιστεί το επόμενο διάστημα εάν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Οι επιτελείς εξετάζουν όλα τα σενάρια και προβληματίζονται για το τι μπορεί να γίνει ώστε να μην διακινδυνεύσει η υγεία του κόσμου. Ετσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δύο είναι τα βασικότερα ενδεχόμενα τα οποία φαίνεται πως υπάρχουν στο τραπέζι αυτή την ώρα:

> Το ένα είναι να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού σε όσους μπορούν να αποδείξουν πως πηγαίνουν στα εξοχικά τους μέσω του Ε9.

> Η άλλη περίπτωση που εξετάζεται είναι να επιτραπεί η μετακίνηση σε άτομα που έχουν κάνει και τις 2 δόσεις του εμβολίου, έχουν χαρτί που να το αποδεικνύει και έχει περάσει και το ασφαλές διάστημα που απαιτείται μετά την δεύτερη δόση.

Οπως και να 'χει, ακόμα κι αν αποφασιστεί η μετακίνηση εκτός νομού κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ο περιορισμός των ατόμων στο εσωτερικό των σπιτιών θα εξακολουθήσει να ισχύει και έλεγχοι θα γίνονται το διάστημα των εορτών.


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr