Χατζηδάκης για υπόθεση Φουρθιώτη: Το υπουργείο Εργασίας θα ζητήσει πίσω τα χρήματα, όταν αποφανθεί η δικαιοσύνη - pelop.gr


Χατζηδάκης για υπόθεση Φουρθιώτη: Το υπουργείο Εργασίας θα ζητήσει πίσω τα χρήματα, όταν αποφανθεί η δικαιοσύνη

Στην υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη, για την οποία ήδη έχει ξεκινήσει διπλή εισαγγελική έρευνα, που αφορά σε χρήματα που έλαβε ο τηλεπαρουσιαστής από το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία δηλώνοντας υπέρογκους μισθούς, αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος τόνισε πως το υπουργείο δεν έχει ζητήσει ακόμη πίσω τα χρήματα που έλαβε ο παρουσιαστής.

Σύμφωνα με όσα είπε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο ίδιος αρνήθηκε να εγκρίνει να εγκρίνει πληρωμές που αφορούσαν στην περίοδο για την οποία ζητούσε ο παρουσιαστής και συμπλήρωσε πως είχε σταλεί εξώδικο από τον Μένιο Φουρθιώτη στο υπουργείο Εργασίας.

Αναφερόμενος για το εάν είχε λάβει χρήματα ο Μένιος Φουρθιώτης, ο υπουργός Εργασίας είπε πως γι΄αυτό τον λόγο είχε περάσει ο νόμος που έβαζε πλαφόν στις πληρωμές του προγράμματος.

Ο υπουργός Εργασίας απάντησε για το θέμα πως ο «φάκελος» του κ. Φουρθιώτη έχει πάει στη Δικαιοσύνη και πως το Δημόσιο έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση, όταν βεβαιωθούν παρανομίες, να ζητήσει τα χρήματα πίσω. Υπενθυμίζεται πως υπολογίζεται ότι τα χρήματα που έχει λάβει ο τηλεπαρουσιαστής υπολογίζονται σε 200.000 ευρώ, σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει προ ημερών ο πρώην υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης.

«Στείλαμε το θέμα στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για την ακριβή νομική διάσταση του θέματος αν τυχόν υπάρχουν ποινικά αδικήματα και βεβαίως το Δημόσιο, πάντοτε με τις διατάξεις περί αχρεωστήτως καταβληθέντων έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να ζητήσει, αν βεβαιωθούν παρανομίες, ότι έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα, πίσω τα χρήματα τα οποία έχει δώσει», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

Πηγή: iefimerida.gr


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr