Υποχρεωτικό το εμβόλιο στους υγειονομικούς από Σεπτέμβριο - pelop.gr


Υποχρεωτικό το εμβόλιο στους υγειονομικούς από Σεπτέμβριο

Του

ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΝΤΕΛΗ

Τη σκέψη της κυβέρνησης να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των υγειονομικών αποκάλυψε ο πρωθυπουργός. Το ζήτημα απασχολεί εδώ και καιρό το κυβερνητικό επιτελείο και το υπουργείο Υγείας που στην πρώτη φάση των εμβολιασμών έχουν προσφύγει στην τακτική της πειθούς.

Τα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν ότι αυτό δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα καθώς στους κόλπους των υγειονομικών το αντιεμβολιαστικό… κίνημα δεν είναι αμελητέο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μόνο οι μισοί νοσηλευτές έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της covid-19, με έναν στους δύο να έχει αποφύγει την διαδικασία παρότι η διαδικασία ξεκίνησε από τους αυτούς. Καλύτερα, αλλά όχι σε ποσοστό που να καθησυχάζει είναι τα στοιχεία για τους γιατρούς. Εχει εμβολιαστεί λίγο παραπάνω από το 70% εξ αυτών, ωστόσο το άθροισμα των δύο ποσοστών δεν βοηθά να χτιστεί τοίχος ανοσίας, δυναμιτίζοντας την προσπάθεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Συζητάμε να είναι υποχρεωτικός από το φθινόπωρο ο εμβολιασμός των υγειονομικών», είπε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΤΑΡ, παρουσιάζοντας την στρατηγική που σκέφτεται να ακολουθήσει η κυβέρνηση αμέσως μετά το καλοκαίρι.

Στη συνέντευξη συζητήθηκε και η απουσία του Σωτήρη Τσιόδρα από το προσκήνιο της μάχης με τον κορονοϊό και τις ενημερώσεις του υπουργείου Υγείας. «Πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που έγινε αυτό είναι γιατί και ο ίδιος στοχοποιήθηκε χυδαία», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΦΟΡΑ 

Η συνέντευξη είχε και οικονομική είδηση. Οι πολίτες δεν θα πληρώσουν εισφορά αλληλεγγύης ούτε το 2022, όπως δήλωσε με αποτέλεσμα να συζητείται πλέον η οριστική κατάργηση ενός φόρου που πλήττει όλα τα εισοδήματα. Βασική προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής στο πεδίο των φόρων είναι από τη

 μία η ανακούφιση όσων έχουν πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας και από την άλλη η μείωση φόρων με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης. Η χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων σε επίπεδο ΕΕ και την επόμενη χρονιά δίνει τη  δυνατότητα στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυτή την πολιτική. 


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr