Πάτρα: Ανάστατοι οι παραγωγοί και έμποροι των λαϊκών αγορών - pelop.gr


Πάτρα: Ανάστατοι οι παραγωγοί και έμποροι των λαϊκών αγορών

Σε απεργία και παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προχώρησαν χθες οι τέσσερις σύλλογοι παραγωγών και εμπόρων, των λαϊκών αγορών της Πάτρας, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων.

Αφορμή αποτέλεσε το σχέδιο νομου που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για το καθεστώς αδειοδότησης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου. Οι παραγωγοί και έμποροι των λαϊκών αγορών της Πάτρας, συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στην οδό Θεμιστοκλέους στη συνοικία της Αγίας Βαρβάρας, για να ενημερώσουν τους φορείς, γιατί διαφωνούν για το νέο νομοσχέδιο που αλλάζει άρδην το περιβάλλον των λαϊκών αγορών.

Ωστόσο, η διάταξη που αφορά στην προκήρυξη και ανανέωση των αδειών, φαίνεται προς βρίσκει αντίθετους, πολλούς συλλόγους της περιφέρειας, που εκτιμούν ότι πίσω από το σχεδιαζόμενο νομοθέτημα, επιχειρείται να ανοίξει μια «κερκόπορτα» για την είσοδο ανωνύμων εταιρειών του κλάδου των σούπερ μάρκετ, στους χώρους των λαϊκών αγορών.

Στο πλευρό των επαγγελματιών βρέθηκε ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, και παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, όπως η «Ωρα Πατρών».

Επίσης, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας, κάνει λόγο για νομοσχέδιο που απορρυθμίζει τον θεσμό λαϊκών αγορών, επιτρέποντας την πλήρη επιχειρηματική δράση ιδιωτών και εταιριών, σε βάρος των απλών παραγωγών. Με τη «μεταρρύθμιση» που προωθεί απορρυθμίζει εντελώς το τοπίο του ελεύθερου εμπορίου και επί της ουσίας οδηγεί στην ανεργία τους μικροπωλητές που θα χάσουν τις άδειές τους.

Στη συνέχεια, οι τέσσερις σύλλογοι των λαϊκών αγορών της Πάτρας, μετέβησαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τις ενστάσεις και τις θέσεις τους.


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr