Αιγιάλεια: Σχέδιο για 2 Δημοτικές Φιλαρμονικές - pelop.gr


Αιγιάλεια: Σχέδιο για 2 Δημοτικές Φιλαρμονικές

Θετικός απέναντι στο πάγιο αίτημα της Φιλαρμονικής Αιγίου «Ευτέρπη», για υλοποίηση παλιότερης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας, με την οποία εντάσσεται στον Δήμο (ΝΠΔΔ), εμφανίστηκε χθες ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, σε συνάντηση που είχε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή και μαέστρο του μουσικού συνόλου Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλο, παρούσης και της αντιδημάρχου Μαρίας Γιδά.

Ενημερώθηκε για τα τρέχοντα οικονομικά προβλήματα του πιο ιστορικού σωματείου της πόλης, τις εγκαταστάσεις και την συντήρησή τους, ενώ υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για το ψηφισμένο από την προηγούμενη δημοτική αρχή σχέδιο που θέλει την Φιλαρμονική να γίνεται Δημοτική.

Με αυτό, στη διοίκηση θα συμμετέχουν και στελέχη της, θα χρηματοδοτείται για μουσικά όργανα, ρούχα κ.ά. από τον Δήμο, θα διαθέτει το μεγάλο κτίριό της για εκδηλώσεις και θα κάνει δωρεάν εμφανίσεις.

Ο κ. Καλογερόπουλος, αν και ζήτησε χρόνο να ενημερωθεί εις βάθος για το θέμα και κυρίως να ελεγχθεί η νομιμότητα της απόφασης του ΔΣ, προκειμένου να υλοποιηθεί, ήταν θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού από τη μία ο Δήμος θα διασώσει ένα σωματείο με μακρά πορεία δεκαετιών και από την άλλη αυτό θα σηματοδοτεί την πόλη του Αιγίου σε εμφανίσεις ανά την Ελλάδα, με κύρος και μεγάλη καλλιτεχνική παρουσία.

Ωστόσο, αν αυτό δεν γίνει, τότε θα πρέπει η δημοτική αρχή ν' ανατρέψει την απόφαση του πρώην ΔΣ, κάτι που είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να πράξει μη έχοντας την πλειοψηφία όταν οι δυο πιο μεγάλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Γούτου - Ψυχράμη) έχουν ήδη δείξει πως είναι ένθερμοι υποστηρικτές της παραπάνω λύσης.

Επιπλέον ο Δήμος θα χρειαστεί να πρωτοτυπήσει, αφού εντάσσοντας την «Ευτέρπη» στο ΝΠΔΔ θα βρεθεί με... δύο Δημοτικές Φιλαρμονικές. Κι αυτό γιατί έχει, από συστάσεως του το 2010, κληρονομήσει την Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας «Ιωάννης Κοκκονέτσης» όταν ο Δήμος Αιγείρας συγχωνεύτηκε με τον Δήμο Αιγίου.

Σε επίπεδο Αιγιάλειας παραμένει μία μόνο ως μη δημοτική, επίσης με λαμπρό παρελθόν, παρόν και μέλλον, η Φιλαρμονική της Ακράτας.    

 

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥtriadafilop@pelop.gr

 

 

 

 


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr