Πάτρα: Το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα Εμπορικών Συλλόγων και φορέων - pelop.gr


Πάτρα: Το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα Εμπορικών Συλλόγων και φορέων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας με ψήφους 21 έναντι 18 υπερψήφισε το κοινό ψήφισμα των Εμπορικών Συλλόγων και φορέων της Αχαΐας, όπως κατατέθηκε από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, με την προσθήκη δύο παραγράφων, οι οποίες αφορούσαν περαιτέρω ελαφρύνσεις των οικονομικά πληττόμενων εμπόρων.

Συγκεκριμένα το τελικό κείμενο που υπερψηφίστηκε από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης (πλην του κ. Πατούχα) έναντι της πρότασης που κατέθεσε η Δημοτική αρχή είναι το εξής:

1. Ενίσχυση του ΕΣΥ και άμεση επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Θώρακος καθώς και συνεργασία των ιδιωτικών μονάδων για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η έξαρση της πανδημίας στην περιοχή.

2. Οριζόντια ενίσχυση με 5000 Ευρώ των κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων όπως πρότειναν οι 3 Περιφέρειες (Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας) κατά το πρότυπο της ενίσχυσης που δόθηκε στην Δυτική Αττική (Μάνδρα – Ασπρόπυργο)

3. Αποζημίωση βάσει των τιμολογίων αγοράς για τις προετοιμασίες και τα αδιάθετα προϊόντα λόγω του υποχρεωτικών lockdown.

4. Απαλλαγή των χρεώσεων από τα Δημοτικά τέλη στους πληττόμενους επαγγελματίες μέχρι το τέλος του έτους, ανεξάρτητα με την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή μας.

5. Αναστολή των πλειστηριασμών για τους πληττόμενους επαγγελματίες έως τα τέλη του 2021 και πάγωμα των δανειακών τους υποχρεώσεων για τον επόμενο χρόνο.

Καλούμε την Τετάρτη 7/4/2021 στις 6:00 μ.μ. Παναχαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Γεωργίου τηρουμένων των αποστάσεων και όλων των υγειονομικών μέτρων.

Εφόσον δεν υπάρχει αλλαγή αποφάσεων από την επιτροπή λοιμοξιολόγων και την Κυβέρνηση άμεσα, οι επόμενες ενέργειες–κινητοποιήσεις των εμπορικών συλλόγων και φορέων θα μας βρουν αρωγούς.


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr