Βρετανία-Εμβόλιο AstraZeneca: Να μην χορηγείται στους κάτω των 30 - pelop.gr


Βρετανία-Εμβόλιο AstraZeneca: Να μην χορηγείται στους κάτω των 30

Να μην χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca σε ενήλικες κάτω των 30 ετών στη Βρετανία συνέστησε σήμερα Τετάρτη (7/4) το αρμόδιο συμβουλευτικό όργανο για τους εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με τον Guardian, αποφασίστηκε να δίνεται σε αυτές τις ηλικίες κάποιο άλλο εμβόλιο για τον κορονοϊό αντί για αυτό της AstraZeneca, εάν υπάρχει διαθέσιμο στην περιοχή τους και αν αυτοί είναι υγιείς και δεν διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο για Covid.

Η σύσταση της επιτροπής για τα εμβόλια και τον εμβολιασμό (JCVI) ευθυγραμμίζεται σε γενικές γραμμές με τη στάση διάφορων χωρών στην Ευρώπη που περιορίζουν τη χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου, λόγω της σύνδεσής του με σπάνια περιστατικά θρομβώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης ο ΕΜΑ σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε ότι οι θρόμβοι αίματος σε ενήλικες που εμβολιάστηκαν με το σκεύασμα της AstraZeneca θα πρέπει να προστεθούν στις σπάνιες παρενέργειες του εμβολίου.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, έως τις 31 Μαρτίου, υπήρχαν 79 αναφορές αυτών των σπάνιων θρόμβων αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια – μερικά αλλά όχι όλα στον εγκέφαλο – και 19 θάνατοι, μεταξύ περισσότερων από 20 εκατομμυρίων AstraZeneca.


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr