Πάτρα - Ποταμός Γλαύκος: Μπάζα και σκουπίδια χαλάνε την εικόνα - pelop.gr


Πάτρα - Ποταμός Γλαύκος: Μπάζα και σκουπίδια χαλάνε την εικόνα

Τον τελευταίο χρόνο, όπου αρκετός κόσμος έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τη σωματική του άσκηση, η «Π» έχει αναδείξει αρκετές πεζοπορικές διαδρομές κοντά στην Πάτρα. Σήμερα, θα αναφερθούμε σε μία διαδρομή που δεν είχαμε προλάβει να ασχοληθούμε, αλλά έχει ιδιαίτερη ομορφιά. Ο λόγος για τα μονοπάτια δίπλα στον Γλαύκο ποταμό, όπου δυστυχώς σε αρκετά σημεία είναι εμφανή τα σημάδια εγκατάλειψης της περιοχής, αλλά και της ασυνειδησίας συμπολιτών μας.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η διαδρομή περνά δίπλα από το ποτάμι που έχει ροή όλο τοn χρόνο και για τον περιορισμό του όγκου νερού έχουν κατασκευαστεί κατά μήκος της κοίτης του πολλά μικρά φράγματα όπου σχηματίζονται τεχνητοί καταρράκτες και δημιουργούν όμορφα θεάματα. Ξεκινώντας από το πάρκινγκ του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Γλαύκου, μπορεί κάποιος να περάσει τη γέφυρα που υπάρχει εκεί και να κινηθεί στη δεξιά ή αριστερή όχθη με κατεύθυνση τη ροή του ποταμού ή την δεξιά όχθη και μέσα στην κοίτη. Από κει και πέρα, ανάλογα με την ποσότητα του νερού μπορεί να προσεγγιστεί ο  επόμενος καταρράκτης μέσα από τον ποταμό στο σημείο όπου υπάρχει αναστροφή 180 μοιρών της ροής του. Ανεβαίνοντας προς το βουνό και ακολουθώντας την αντίθετη ροή του ποταμού, μπορεί να φτάσει κάποιος στους τελευταίους τεχνητούς καταρράκτες μέχρι και τη λίμνη, όπου στενεύει αρκετά το φαράγγι.

Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ

Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που επιλέγουν αυτή τη διαδρομή για την πεζοπορία τους. Ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα, αρκετοί περπατούν τους δρόμους και τα μονοπάτια στις όχθες του ποταμού Γλαύκου. Αναγνώστης της «Π» έστειλε φωτογραφίες που παρουσιάζουν την αρνητική εικόνα της περιοχής. Δυστυχώς, σε αρκετά σημεία, οι οδοιπόροι φτάνουν σε μια θλιβερή διαπίστωση. Σε διάσπαρτα σημεία μπορεί να γίνει έντονη η ανθρώπινη παρέμβαση στο φυσικό κάλλος με τον χειρότερο τρόπο. Στις όχθες του ποταμού έχουν δημιουργηθεί μικρές χωματερές επειδή κάποιοι ασυνείδητοι θεώρησαν καλή ιδέα να πετάξουν τα σκουπίδια τους. Δυστυχώς, επειδή η περιοχή είναι απομονωμένη, συμπολίτες επιλέγουν να παρατήσουν αντικείμενα που δεν χρειάζονται αλλά και μπάζα. Την ίδια ώρα, δεν φαίνεται πως έχει υπάρξει ουσιαστικό ενδιαφέρον για τον καθαρισμό της ιδιαίτερης πεζοπορικής διαδρομής από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

anastasop@pelop.gr


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr