Αιτωλοακαρνανία - Παπαθανάσης: Να αποφευχθεί η ταλαιπωρία για τεστ στα Φαρμακεία - pelop.gr


Αιτωλοακαρνανία - Παπαθανάσης: Να αποφευχθεί η ταλαιπωρία για τεστ στα Φαρμακεία

Μετά την Αττική και τη Θεσσαλονίκη που άρχισαν από χθες να προμηθεύονται τα self τεστ, από  σήμερα τίθεται σε αναμονή και η Αιτωλοακαρνανία ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία προμήθειας των φαρμακαποθηκών.

Με την σχετική πλατφόρμα ν' ανοίγει σήμερα το απόγευμα προς βράδυ, από αύριο το πρωί της ο κόσμος θα μπορεί να προσέρχεται στα φαρμακεία (με το ΑΜΚΑ του) για να πάρει τα πρώτα τεστ, όπως  διαβεβαίωσε - μιλώντας στην «Π» - ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Παπαθανάσης.

Σε πρώτη φάση αυτοί που θα μπορούν να πάρουν το δωρεάν σύντομο τεστ είναι οι μαθητές 16-18 ετών, δηλαδή του Λυκείου και οι εκπαιδευτικοί τους, όπως λέει ο κ. Παπαναθάσης.

Κανείς άλλος, σε πρώτη φάση, δεν θα μπορεί να τα προμηθευτεί από τα φαρμακεία, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του και να εξυπηρετηθούν έγκαιρα οι δικαιούχοι.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, κάθε φαρμακείο, αρχικά θα λάβει 75 σελφ τεστ και η διάθεσή τους θα συνεχιστεί στους πολίτες των παραγωγικών ηλικιών (18-67 ετών) από την επόμενη όμως εβδομάδα θα παρέχεται και στους άνω των 67 ετών.

Κάθε πολίτης της Αιτωλοακαρνανίας θα δικαιούται ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα, δηλαδή 4 τον μήνα και για διάστημα 2 μηνών, τα οποία μπορεί να προμηθευτεί - πέραν της επίδειξης του ΑΜΚΑ - με την αστυνομική του ταυτότητα .

Τα συγκεκριμένα τεστ αυτοδιάγνωσης θα τα πραγματοποιεί ο πολίτης στην οικία του χωρίς την παρουσία επιστήμονα υγείας. Εάν είναι θετικό θα δηλώνεται από τον ίδιο στην πλατφόρμα self testing.gov.gr και θα προσέρχεται σε δημόσια δομή δωρεάν όπου θα πραγματοποιεί επαναληπτικό μοριακό τεστ για να επιβεβαιώσει τη θετικότητα.

Θέμα στα φαρμακεία της Αιτωλοακαρνανίας έχει προκύψει και με το πολυσυζητημένο εμβόλιο της AstraZeneca. Αρκετοί πολίτες ζητούν να το αλλάξουν καθώς αντιμετωπίζουν με δυσπιστία το συγκεκριμένο σκεύασμα κατά του κορονοϊού. Αυτό οδήγησε τον Φαρμακευτικό Σύλλογο στο να διευκρινίσει ότι η πλατφόρμα προγραμματισμού για εμβολιασμό covid-19 δεν δίνει τη δυνατότητα αλλαγής εμβολίου και καλεί τους πολίτες να μην προσέρχονται για αντικατάσταση και για επιδημιολογικούς λόγους αποφυγής άσκοπων μετακινήσεων. «Σ' αυτή την φάση που βρισκόμαστε τώρα υπάρχει η πίεση λόγω των ειδήσεων για το εμβόλιο της AstraZeneca», λέει ο πρόεδρος του ΦΣΑ Θανάσης Παπαθανάσης, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφαλείας για κανένα εμβόλιο.


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr