Πελώνη: Η Λιβύη είναι έτοιμη να συζητήσει με την Ελλάδα την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών - pelop.gr


Πελώνη: Η Λιβύη είναι έτοιμη να συζητήσει με την Ελλάδα την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών

Ετοιμη να συζητήσει με την Ελλάδα τη σύσταση τεχνικών επιτροπών για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών είναι η Λιβύη, όπως τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι η χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τρίπολη συμβολίζει τη νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας και Λιβύης και υπογράμμισε ότι η σχέση αυτή δεν μπορεί να γραφτεί πάνω σε παλιές σελίδες, ανυπόσταστες και παράνομες, οι οποίες είναι σε βάρος των συμφερόντων της Αθήνας.

«Αφετηρία της νέας σελίδας στις σχέσεις με τη Λιβύη πρέπει να είναι η ειλικρίνεια, η διάθεση διαλόγου και ο σεβασμός της διεθνούς νομιμότητας. Και ήταν σαφής ως προς αυτό ο πρωθυπουργός, όπως ήταν σαφής και η άλλη πλευρά ότι είναι έτοιμη να συζητήσει να συσταθούν τεχνικές επιτροπές με την Ελλάδα, για τη συζήτηση αυτή, για τη συζήτηση για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών οι οποίες σας θυμίζω ότι διεκόπη το 2010», ανέφερε η κ. Πελώνη.

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι η πορεία προς την ομαλοποίηση της Λιβύης περνά και μέσα από την Ευρωπαϊκή Ενωση και υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στην Τρίπολη και ως ηγέτης κράτους μέλους της ΕΕ προκειμένου να υπενθυμίσει και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με το τουρκολιβυκό σύμφωνο.

Αναφορικά με τη χθεσινή επίσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών στην Τουρκία, η Αριστοτελία Πελώνη έκανε λόγο για αυστηρό μήνυμα της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και του Σαρλ Μισέλ στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι οι Βρυξέλλες έχουν θέσει τη θετική ατζέντα για την Τουρκία, βάζοντας όμως, πολλούς όρους και προϋποθέσεις. Σημείωσε, επίσης, ότι θα υπάρξει επαναξιολόγηση της στάσης της τον Ιούνιο και πρόσθεσε ότι η Τουρκία καλείται να επιδείξει συνέχει και αποκλιμάκωση σε σχέση με την Ελλάδα και την Κύπρο καθώς στη θετική ατζέντα υπάρχει σαφής χαρακτήρας αναστρεψιμότητας.

Απαντώντας σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης εξακολουθούν να είναι τα Λύκεια

Για τα self test τόνισε ότι βρίσκονται ήδη στα φαρμακεία των μεγάλων αστικών κέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και έως το τέλος της εβδομάδας θα βρίσκονται στα ράφια των φαρμακείων σε όλη την επικράτεια, προκειμένου να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία οι μαθητές. «Από τα μέσα Απριλίου, η επάρκεια σε self tests θα αυξηθεί και μετά την προτεραιότητα που δόθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς θα ξεκινήσει η διάθεση σε πολίτες των παραγωγικών ηλικιών έως 67 ετών», κατέληξε.

Πηγή: iefimerida.gr


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr