Αίγιο: Στον αέρα ο δημοτικός προϋπολογισμός - Τσεκάρεται σήμερα - Ο αντιδήμαρχος στην «Π» - pelop.gr


Αίγιο: Στον αέρα ο δημοτικός προϋπολογισμός - Τσεκάρεται σήμερα - Ο αντιδήμαρχος στην «Π»

Με τον ∆ήµο Αιγιάλειας να λειτουργεί χωρίς καν προϋπολογισμό και την πλειοψηφούσα μειοψηφία, έχοντας καταψηφίσει το εγκεκριμένο κατά πλειοψηφία προσχέδιο του 2021, να ετοιμάζεται να επιβάλει δικόν της στο δημοτικό συμβούλιο, το οικονομικό οργανόγραμμα δείχνει να έχει δρόμο ακόμα ακόμα, ασχέτως αν όλες σχεδόν οι δημοτικές λειτουργίες εν τη απουσία του έχουν πια νεκρώσει.

Σήμερα  Τετάρτη (πιθανώς) το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα εξεταστεί από την αρμόδια κρατική υπηρεσία στην Αθήνα και αναλόγως τις παρατηρήσεις, την επόμενη εβδομάδα, θα προγραμματιστεί η συζήτηση και έγκρισή του στη Οικονομική Επιτροπή κι εν συνεχεία η τελική του ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο όπως και ο έλεγχος  νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.  

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Καλαμίδας, ενόψει καταψήφισης της πρότασής του και της κατάθεση εναλλακτικής, θεωρεί ηθική υποχρέωση της αντιπολίτευσης να μελετήσει πρώτα τις κρατικές παρατηρήσεις και δηλώνει στην «ΠτΔ»:   

«Δεν ξέρω ποιες είναι οι διαφορές μας με την αντιπολίτευση στον προϋπολογισμό. Οσο είμαι αντιδήμαρχος, δεν υπάρχουν περιθώρια πολυτέλειας να παίξουμε. Δε αντέχουμε χωρίς προϋπολογισμό. Όποιος κάνει λάθος, να ξέρει πως πάνω απ' όλα θα είναι εις βάρος της κοινωνίας. Δεν έχουμε πλέον περιθώρια, όπως κάναμε με τα τέλη... μ' αρέσουν δεν μ' αρέσουν και καπρίτσια. Πρέπει, έστω και από την αντιπολίτευση, με ώριμη σκέψη και σύνεση , αυτή ν' αφήσει τα εγώ της, προτείνοντας ρεαλιστικό προϋπολογισμό κοντά σ' αυτόν που εγώ έχω καταθέσει κι ως διαχειριζόμενος ξέρω καλύτερα. Αποκλίσεις μεγάλες να μην έχουμε κι αρχίσουμε πάλι ενστάσεις και αντεγκλήσεις».

Χωρίς προϋπολογισμό μόνο η μισθοδοσία γίνεται κανονικά (από 1η Απριλίου), όλα τ' άλλα έχουν σταματήσει, όπως προμήθεια καυσίμων, εναπόθεση σκουπιδιών κ.λπ.  

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr

                        


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr