Αίγιο - Τριάντειο: Μαίνονται οι διαμαρτυρίες - Μετά τα εξώδικα, ασφαλιστικά μέτρα - pelop.gr


Αίγιο - Τριάντειο: Μαίνονται οι διαμαρτυρίες - Μετά τα εξώδικα, ασφαλιστικά μέτρα

Δεν κάνουν πίσω οι εναπομείναντες «ένοικοι» του καταυλισμού σεισμοπλήκτων «Τριάντειο» στην Κουλούρα Αιγίου, που ζητούν στεγαστική αποκατάσταση, το ίδιο και για άπορους που ζουν εκεί, ενάντια στην έξωση από τα κοντέινερ, όπως ο Δήμος Αιγιάλειας αποφάσισε, αν μέχρι τις 15 Απριλίου δεν τα εγκαταλείψουν, μη έχοντας συν τοις άλλοις από την επόμενη μέρα ρεύμα και νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠτΔ» οι 23 αντιδρώντες οικογένειες σεισμοπαθών του 1995, μέσω πατρινού δικηγόρου, έχουν επιδώσει εξώδικα στον Δήμο και σήμερα-αύριο θα καταθέσουν και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, μπλοκάροντας το τελεσίγραφο για διακοπή παροχών από τις 16 του μήνα. Οπως, νομικά υποστηρίζεται, τα λυόμενα σπίτια δεν ανήκουν στον Δήμο και το υπουργείο Υποδομών ζητά πίσω μόνο τα ακατοίκητα.

Το Σάββατο έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Τρίγωνη Πλατεία του Αιγίου, ενώ αντιπροσωπεία τους με εργατικά σωματεία (του ΚΚΕ) πραγματοποίησαν πορεία στην Κλ. Οικονόμου και μέχρι στο Δημαρχείο της Ανδ. Λόντου όπου κρέμασαν πανό.

Από σήμερα θα επιδοθούν διαβήματα διαμαρτυρίας σε όλα τα κόμματα και την Περιφέρεια.  

Οπως έχει γράψει η «ΠτΔ», την ίδια ώρα, περίοικοι του καταυλισμού μαζεύουν υπογραφές (πάνω από 200) ώστε να αδειάσει άμεσα το ακίνητο του Κληροδοτήματος και να μετατραπεί σε Πάρκο Αναψυχής για τις περιοχές Ροκά και Ράχη.


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr