Αίγιο: Νομική προσφυγή κατά της Περιφέρειας - Για άδεια μεταφόρτωσης σκουπιδιών στον Δήμο - pelop.gr


Αίγιο: Νομική προσφυγή κατά της Περιφέρειας - Για άδεια μεταφόρτωσης σκουπιδιών στον Δήμο

Σε «συναγερμό» έχει τεθεί ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Τέμενης,  αφότου - παρά τις έντονες αντιρρήσεις του - η Περιφέρεια ΔΕ αδειοδότησε εκ νέου τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη θέση «Νησί ή Τζουρά», με τις ευλογίες - όπως υποστηρίζει η διοίκησή του - του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Δ. Μακρή.

Αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα του συλλόγου, με πίστη στις θέσεις του για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων, θα ακολουθήσει με αμείωτο ρυθμό κάθε πρόσφορη και νόμιμη ενέργεια, έχοντας ως απώτερο σκοπό την τελική απομάκρυνση όλων των σκουπιδιών.

Σχετικά με την αδειοδότηση του ΣΜΑ του Δήμου Αιγιάλειας, ο πρόεδρος του ΔΣ Στάθης Κολλιόπουλος, με επιστολή του στην «ΠτΔ», θεωρεί ότι «δεν πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας στη συγκεκριμένη τοποθεσία και η ΠΔΕ, παρά τις αιτιολογημένες ενστάσεις, εξέδωσε την στις 22 Μαρτίου απόφαση έγκρισης επικαλούμενη έκτακτη ανάγκη για την προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Κατόπιν αυτής, όπως αναφέρει ο κ. Κολλιόπουλος στην «ΠτΔ», χαρακτηρίζοντάς τη «μη νόμιμη ενέργεια» ο σύλλογος προσφύγει στην δικαιοσύνη για τους παρακάτω λόγους:

> Το οικόπεδο «Τζουρά» είναι χωματερή με χωμένα 10.000 τ.  τουλάχιστον απορρίμματα, τα οποία μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και τα νερά του ποταμού Σελινούντα, γιατί είναι ακριβώς στην όχθη του.

> Το οικόπεδο βρίσκεται σε περιοχή «υψηλής παραγωγικότητας» με πολλές καλλιέργειες, κυρίως λεμονιών, ελιών, αμπέλων και λαχανικών.

> Βρίσκεται στο κέντρο 4 κοινοτήτων (Τέμενης, Βαλιμιτίκων, Ελίκης, Σελινούντα) και σε απόσταση μικρότερη των 3 χλμ. από το κέντρο του Αιγίου.

>  Σε απόσταση από 500μ. μέχρι 2.000 μέτρα βρίσκονται πολλές μεγάλες επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών.

>  Βρίσκεται σε απόσταση 1 χλμ. από πολλές παραλίες που μολύνονται από τα νερά του Σελινούντα.

> Εχει εκδοθεί απόφαση του ΣτΕ - μετά από προσφυγή φορέων της περιοχής - για μη χρήση του οικοπέδου προσωρινής τοποθέτησης ή ταφής.

> Βρίσκεται στην περιοχή της Αρχαίας Ελικης.


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr