Ο Λευκός Οίκος θα φροντίσει για τη δίκαιη διανομή των εμβολίων στη Φλόριντα - pelop.gr


Ο Λευκός Οίκος θα φροντίσει για τη δίκαιη διανομή των εμβολίων στη Φλόριντα

Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν θα συνεχίσει να διασφαλίζει τη δίκαιη διανομή του εμβολίου για την Covid-19 στη Φλόριντα, με αφορμή ρεπορτάζ των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης που ανέφεραν ότι οι μειονότητες δεν έχουν επαρκή πρόσβαση στην εκστρατεία ανοσοποίησης.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι είπε ότι η Ουάσινγκτον παρακολουθεί την κατάσταση και διαπίστωσε ότι, μολονότι το 17% των κατοίκων της Φλόριντας είναι Αφροαμερικανοί, λιγότερο από το 7% των εμβολιασμών αφορά μέλη αυτής της κοινότητας. «Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ανοίξαμε τέσσερα κέντρα της FEMA (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης) στο Μαϊάμι, την Τάμπα, το Τζάκσονβιλ και το Ορλάντο και αυτά τα κέντρα εξυπηρετούν, σε δυσανάλογο βαθμό, τις κοινότητες των εγχρώμων», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση «δεν θα πλήξει τον λαό της Φλόριντας, λόγω των ενεργειών της ηγεσίας της» και θα λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι τα εμβόλια διανέμονται δίκαια, τόνισε η εκπρόσωπος.

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις κατηγορείται ότι διοχέτευσε τα εμβόλια για τον νέο κορονοϊό σε πλούσιες κοινότητες και ιδιωτικοποίησε τη διαδικασία διάθεσης του εμβολίου για να επωφεληθούν δωρητές της προεκλογικής εκστρατείας του. Την ίδια ώρα, πολλές μειονότητες της Πολιτείας δυσκολεύονται να αποκτήσουν πρόσβαση στα εμβόλια. Ο ΝτεΣάντις χαρακτήρισε «λανθασμένους» τους ισχυρισμούς αυτούς.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει ζητήσει από τις Πολιτείες να φροντίσουν ώστε μέχρι την 1η Μαΐου όλοι οι ενήλικοι Αμερικανοί να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το εμβόλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr