Αιγιάλεια - Οινοξένεια: Βλέπουν εκβιασμό και δυσπιστία στη ΔΗΚΕΠΑ από οινοποιούς - pelop.gr


Αιγιάλεια - Οινοξένεια: Βλέπουν εκβιασμό και δυσπιστία στη ΔΗΚΕΠΑ από οινοποιούς

Το έγγραφο αίτημα του Δικτύου Οινοποιών προς τον Δήμο Αιγιάλειας, να συστήσουν δική τους θεσμοθετημένη Επιτροπή με δικό τους προϋπολογισμό και να είναι αυτοί και όχι κατ' ουσίαν η ΔΗΚΕΠΑ που θα διοργανώνουν τα «Οινοξένεια», εξετάζει αυτές τις μέρες η δημοτική αρχή.

Οι υπογράφοντες, ακολουθούν το μοντέλο του Πατρινού Καρναβαλιού, όπου πέραν του Καρναβαλικού Οργανισμού υπάρχει με ενεργό ρόλο και η Καρναβαλική Επιτροπή, κάτι που σε πρώτη φάση, δεν βρίσκει σύμφωνη την ηγεσία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού.

Η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Τσουκαλά διακρίνει -όπως λέει στην «ΠτΔ»- «μία δυσπιστία στην ήδη διοργανώτρια ΔΗΚΕΠΑ», ενώ δεν φαίνεται ν' αντιλαμβάνεται το πώς η Επιτροπή αυτή ζητά να της παρέχεται ο μισός προϋπολογισμός της διοργάνωσης, παρότι όλα τα έξοδα περνούν από την ΔΗΚΕΠΑ με όλα τα έξοδα στη Διαύγεια.

Η συζήτηση του θέματος θα γίνει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 12 Απριλίου.

«Η Επιτροπή αυτή δεν μπορεί να είναι θεσμοθητημένη εφ' όρου ζωής, ούτε να μην έχει την πλειοψηφία η εκάστοτε δημοτική αρχή. Για δε τα οικονομικά, αφού συνδιοργανώνουμε τα Οινοξένεια, η ΔΗΚΕΠΑ πληρώνει και δεν μπορεί η Επιτροπή να πάρει χρήματα. Άλλο να επιχορηγηθεί με ένα ποσό όπως όλοι οι σύλλογοι της  περιοχής, γιατί τότε κι άλλοι φορείς θα ζητήσουν προϋπολογισμούς» τονίσει η κ. Τσουκαλά.

Ενοχλημένη  φαίνεται πάντως η διοίκηση της ΔΗΚΕΠΑ από μία παράγραφο των Οινοποιών, που λένε ότι αν δεν γίνει δεκτό το αίτημά τους... δεν θα συμμετέχουν στο θεσμό, «εκβιαστικά»!         

        

                 


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr