Αίγιο:Αντιδράσεις Δικηγόρων για άνοιγμα Δικαστηρίων- «Απαράδεκτο, κωμικό με κίνδυνο ζωής» - pelop.gr


Αίγιο:Αντιδράσεις Δικηγόρων για άνοιγμα Δικαστηρίων- «Απαράδεκτο, κωμικό με κίνδυνο ζωής»

Με έγγραφη διαμαρτυρία στην πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον Πρωθυπουργό, παρεμβαίνει και εν πολλοίς αντιδρά στον τρόπο του εξαγγελθέντος ανοίγματος των Δικαστηρίων ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου.     

Με την επισήμανση περί επικρατούσας «απίστευτης αβεβαιότητας» για το τί θα γίνει στον χώρο τους από την Δευτέρα, χαρακτηρίζει «απαράδεκτο και κωμικό» να μην έχει διασαφηνισθεί ακόμα πώς και με ποιες προϋποθέσεις θα λειτουργήσουν τα Δικαστήρια, κάτι που - κατά τον ΔΣΑ - «δεικνύει παντελή έλλειψη σεβασμού προς δικαστές, δικηγόρους και υπαλλήλους τους».

Οι δικηγόροι διατείνονται πως δεν μπορούν να προετοιμασθούν, αφού δεν έχουν καμία ενημέρωση για το τί θα εκδικάζεται, καθότι η επανεκκίνηση επιχειρείται εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας, χιλιάδες κρούσματα, θανάτους και εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία.

«Δεν νοείται άνοιγμα χωρίς εξασφάλιση υγειονομικών συνθηκών που θα επιτρέπουν ασφαλή άσκηση του λειτουργήματός μας. Στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου, κατόπιν αδυναμίας της τοπικής Αστυνομίας, δεν εξασφαλίζεται φύλαξη από security για το έλεγχο εισερχομένων. Πώς είναι δυνατόν ένα πλήρες άνοιγμα, με εξέταση μαρτύρων στα ακροατήρια, όταν δεν έχουν εξασφαλισθεί η ομαλή μετάβαση σε καθεστώς ασφαλούς λειτουργίας, ως σαν πειραματόζωα» δηλώνει σχετικά ο πρόεδρος του ΔΣΑ Γιώργος Μπέσκος.

Αναρωτιέται, επιπλέον, για το ποιος θα φέρει την ευθύνη σε περίπτωση που τεθεί κάποιος λειτουργός της δικαιοσύνης σε κίνδυνο ζωής, γι' αυτό και προειδοποιεί ότι θα στραφούν κατά παντός υπευθύνου σε μία τέτοια περίπτωση.


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr