Αιγιάλεια: Δεν πέρασε ο προϋπολογισμός -Τι λέει ο Καλαμίδας - pelop.gr


Αιγιάλεια: Δεν πέρασε ο προϋπολογισμός -Τι λέει ο Καλαμίδας

Στα «βράχια» οδηγείται ο προϋπολογισμός του 2021, με τον Δήμο Αιγιάλειας να έμεινε από χθες χωρίς τέτοιον, αφού έληξε η προθεσμία που δίνει η νομοθεσία για την έγκρισή του και πλέον τα πάντα βρίσκονται στον αέρα, όπως συμβάσεις και προμήθειες που παγώνουν μέχρι να ψηφιστεί.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το προσχέδιο προϋπολογισμού της δημοτικής αρχής - ύψους 52,5 εκατ. ευρώ έναντι 50 εκατ. το 2020 - πέρασε μεν κατά πλειοψηφία, επιβεβαιώθηκε όμως το σενάριο που δημοσίευσε η «Π» την Δευτέρα, ότι η αντιπολίτευση (Γούτου, Ψυχράμη, Παπακωνταντινόπουλου) καταψήφισαν και θα τον μπλοκάρουν όταν έρθει στο δημοτικό συμβούλιο, εγκρίνοντας ανατρεπτικά άλλον... δικό τους, αφού διαθέτουν την πλειοψηφία των ψήφων και έτσι πέρασαν και τα βασικά τους συστατικά (τέλη - έργα).

Ο εισηγητής αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Καλαμίδας όταν ρωτήθηκε (προχθες) από την «Π» αρκέστηκε να δηλώσει: «Κοιτάμε να μαζέψουμε τα ελλείμματα και να μπαλώσουμε δαπάνες με έσοδα σαφώς μειωμένα. Καμία υπηρεσία δεν μειώνει τις απαιτήσεις της. Υπάρχουν κωδικοί και δεσμεύσεις που δεν επιτρέπουν περικοπές. Με τη νοοτροπία του να ζητούν όλοι, αλλά να μην ενδιαφέρονται για τα έσοδα, δεν είναι εύκολο να γίνει προϋπολογισμός μη πλασματικός. Είναι ένα βάσανο. Εάν είναι πιο φουσκωμένος πώς θα βγει;» Δ.Τ.                   


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr