Νερό από τον αέρα - Ενα πρωτοπόρο έργο από την Υδάτωρ - pelop.gr


Νερό από τον αέρα - Ενα πρωτοπόρο έργο από την Υδάτωρ

Η Υδάτωρ, πρωτοπόρος στην υιοθέτηση αειφόρων λύσεων στον κλάδο του Νερού, πραγματοποίησε το σχεδιασμό και την εγκατάσταση των πρώτων Source Hydropanels, στο χώρο στάθμευσης Πανοράματος - Κινέτας του αυτοκινητοδρόμου της Ολυμπίας Οδού.

Στα πλαίσια του προγράμματος «Νερό από τον αέρα» της Ολυμπίας Οδού, τοποθετήθηκαν οι πρώτοι πλήρως αυτόνομοι συλλέκτες νερού, που χρησιμοποιούν την υγρασία της ατμόσφαιρας και τη δύναμη της ηλιακής ενέργειας, για να παράξουν κρυστάλλινο πόσιμο νερό!

Ετσι, χωρίς να απαιτείται καμία σύνδεση στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και ύδρευσης, το καινοτομικό αυτό προϊόν, μπορεί να προσφέρει έως και 10-12 λίτρα νερό ανά ημέρα.

Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την προσθήκη «ηλιακού» ψύκτη για παροχή δροσερού νερού, αποτελούν την ιδανική λύση για τους ταξιδιώτες του αυτοκινητόδρομου, ειδικά κατά τους κλοκαιρινούς μήνες.

Το Source, αποτελεί ένα μόνο δείγμα του χαρτοφυλακίου της Υδάτωρ, η οποία γνωρίζοντας τις παγκόσμιες προκλήσεις για τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων, επιλέγει συνεργασίες με κατασκευαστές που υιοθετούν νέες, βιώσιμες πρακτικές και «έξυπνες» λύσεις, όπως το προϊόν Hydraloop.

Αναγνωρισμένο με «Βραβείο Καινοτομίας», αυτό το σύστημα ανακύκλωσης «γκρίζου» νερού για κάθε τύπο κτιρίου, χωρίς χρήση φίλτρων ή χημικών.

Στόχος της Υδάτωρ είναι η παροχή ποιοτικών και τεχνολογικά προηγμένων υπηρεσιών που σχετίζονται με το νερό. Με γνώμονα τη συνεχή εξέλιξη και την αειφορία, επενδύει σε ολοκληρωμένες λύσεις και τεχνολογικά συστήματα (όπως ΙοΤ, Analytics, Τεχνητή Νοημοσύνη), προκειμένου να προστατέψει το ύψιστο αγαθό μας: το Νερό.

Υπεύθυνοι Εργου «Νερό από τον αέρα» ήταν από την Ολυμπία Οδό, ο Γρηγόρης Χασάνης - Electromechanical and Tolling Systems manager και από την Υδάτωρ ΑΕ η Δέσποινα Αλωνιστιώτη - Business Development Building Services, ο Παναγιώτης Μπαλτάς - υπεύθυνος Παραγωγής και ο Νίκος Ντουρούκης - τεχνικός τμήματος παραγωγής.


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr