Δίνουν «Παπανικολού», παίρνουν «Φλόκα»! - pelop.gr


Δίνουν «Παπανικολού», παίρνουν «Φλόκα»!

Την «όρεξη» της Αιγιάλειας για μόνιμη επίλυση του σοβαρού σκουπιδικού ζητήματος που αντιμετωπίζει, μη έχοντας δικό της ΧΥΤΑ, άνοιξε το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, που χρηματοδοτήθηκε από την Κυβέρνηση και θα λειτουργήσει σε μία 3ετία στο «Φλόκα» Αχαΐας, με πάνω από 30 εκατ. ευρώ.

Αν και δεν συμπεριλαμβάνεται στους αρχικούς φιλοξενούμενους 53.000 τόνους από τους Δήμους Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου, η φράση του προέδρου του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ότι πρόκειται για «εργοστάσιο της Αχαΐας» χαρακτηρίζεται από τοπικούς δημοτικούς παράγοντες ως μία «ευχάριστη εξέλιξη».

> Ο Γρ. Αλεξόπουλος, μιλώντας στην «ΠτΔ», επιχείρησε να περιορίσει άστοχες εκτιμήσεις, σημειώνοντας ότι «η πολιτική του φορέα αφορά όλη την Αχαΐα, γι' αυτό άλλωστε θα γίνουν και επιπρόσθετες Μονάδες Βιοαποβλήτων παράλληλα σε Πάτρα, Αχαγιά και Αιγιάλεια». Αφού υπενθύμισε ότι ακόμα δεν έχει αλλάξει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός, ωστόσο αυτό θα γίνει μέσα στο 2021, υπογράμμισε πως τότε ίσως απαιτηθούν κι άλλες εγκαταστάσεις, πέραν του εργοστασίου, για να εξυπηρετηθεί όλος ο νομός.

> Ο Δημ. Καλογερόπουλος, ως δήμαρχος και μέλος του ΔΣ του ΣΥΔΙΣΑ Αχαΐας, επανέλαβε πως έχει σημασία ο χρόνος που παρεμβαίνει μέχρι να γίνει το εργοστάσιο και θα πρέπει όλοι να 'ναι προσεκτικοί σε όσα λένε ή ρωτούν δημόσια να μάθουν. «Ο κ. Αλεξόπουλος μίλησε για Μονάδα όλης της Αχαΐας και η διατύπωση συνεπάγεται ό,τι συνεπάγεται» είπε με νόημα. Πρόσθεσε όμως το θέμα έχει πολλές δυσκολίες και δεν πρέπει να αυτοβασανιζόμαστε, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε. «Αν δεν υπάρχουν εμπόδια θα τα καταφέρουμε με κοινή λύση. Γίνονται πολιτικές κινήσεις προετοιμασίας που θα ολοκληρωθούν σε ώριμη πολιτική στιγμή» κατέληξε.

Αποκαλυπτική ήταν η συνάντηση που πρόσφατα είχε στην Αθήνα ο Κοινοτάρχης Τεμένης Δημ. Μακρής με τον γγ διαχείρισης στερεών αποβλήτων Μαν. Γραφάκο, ο οποίος όταν του μετέφερε την αγωνία του χωριού του για το βάρος που σηκώνει με τόνους σκουπιδιών, του αποκάλυψε ότι σε μια 4ετία τα σκουπίδια θα πάνε στο «Φλόκα».

Το σενάριο πάντως για κάτι τέτοιο, θέλει τον Δήμο να δίνει ως «αντάλλαγμα» την χρήση του «ΧΥΤΥ Παπανικολού» ώστε να μεταφέρονται υπολείμματα απορριμμάτων και από Πάτρα, αφού το σταματημένο έργο ολοκληρωθεί με χρηματοδότηση που αναζητά αυτή την περίοδο η Περιφέρεια.

ΓΟΥΤΟΣ: «Μην μείνουμε στα κρύα του λουτρού»

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης στον Δήμο Αιγιάλειας, ο Χρήστος Γούτος σχολίασε: «Αναμένουμε αγωνία, αλλά δεν μας απαντούν. Θα πάμε στο Φλόκα ή όχι; Μην μείνουμε στα κρύα του λουτρού. Να κινηθεί η δημοτική πιο σοβαρά και πιο υπεύθυνα».

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr