Αιγιάλεια: Ο πρύτανης Χρ. Μπούρας στην "ΠτΔ" για τα τμήματα του Αιγίου - pelop.gr


Αιγιάλεια: Ο πρύτανης Χρ. Μπούρας στην "ΠτΔ" για τα τμήματα του Αιγίου

Μόνο κινδυνολογία δεν αποδεικνύεται, το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «ΠτΔ» από τον περασμένο Σεπτέμβριο, για το σοβαρό ενδεχόμενο να καταργηθεί το Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αίγιο, αφού μετά τη μεταφορά του Τμήματος Οπτικής - Οπτομετρίας στην αχαϊκή πρωτεύουσα, υπό συζήτηση μπαίνει επισήμως -ακαδημαϊκά- και το Τμήμα Φυσικοθεραπείας, το πρώτο που λειτούργησε ως ΤΕΙ στην πόλη, με ανοδική πορεία και μεγάλη ζήτηση.

Η Επιτροπή για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό και την Ακαδημαϊκή - Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου, στην 14η σελίδα της εισήγησης αναφέρεται σε πρόταση μεταφοράς της έδρας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Σχολή Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας Πάτρας, απομένει ωστόσο η επίσημη θέση της Συγκλήτου, πριν οι τελικές αποφάσεις και για άλλα περιφερειακά τμήματα (Αμαλιάδα, Πύργος) σταλούν στο υπουργείο Παιδείας.

Πηγές της «ΠτΔ» αναφέρουυν ότι η εισήγηση «δύσκολα θ' αλλάξει, αλλά δεν είναι και απίθανο. Το βασικό σκεπτικό της εισήγησης είναι να μαζευτούν τα Τμήματα στην ίδια πόλη και να υποστηρίζεται και από την Ιατρική Σχολή του ΠΠ»

Η εξέλιξη αυτή θα συζητηθεί εκτάκτως σήμερα (1 μ.μ.) στο περιφερειακό συμβούλιο στο οποίο έχει κληθεί και ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημ. Καλογερόπουλος, με τον Ν. Φαρμάκη να λέει πως το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να δρομολογεί καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων χωρίς διαβούλευση με τοπικούς φορείς. Εντός της εβδομάδας (πιθανά την Τετάρτη) θα συνέλθει εκτάκτως και το Δημοτικό Συμβούλιο για να επαναλάβει την θέση του κατά οποιασδήποτε αρνητικής εξέλιξης, οργανώνοντας επαφές με την Κυβέρνηση ή ακόμα και πάνδημη κινητοποίηση.

Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας Αιγίου εκτιμάται πως κακώς λειτουργεί μακριά από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και την Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η συνέργεια και εξυπηρέτηση με την Ορθοπαιδική Κλινική, επ' ωφελεία ιατρών και φοιτητών. Σχετική θα μπορούσε να θεωρηθεί και η δήλωση του πρύτανη του ΠΠ Χρήστου Μπούρα στην «Π», ότι όταν το Ιατρικό Τμήμα του ΠΓΝΠ έχει ανάγκες δεν μπορεί ως Πανεπιστήμιο να τις αγνοεί. «Δεν υπάρχει ακόμα καμία απόφαση. Οταν θα συζητηθεί στη Σύγκλητο, θα κληθούν εκεί να μιλήσουν και ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος. Θα υπάρξει, έως τις 15 Μαρτίου, εισήγηση 4ετούς λειτουργίας του ΠΠ στην υπουργό Παιδείας, από την οποία εξαρτάται και η χρηματοδότησή μας. Αυτή όμως θα πάρει τις τελικές αποφάσεις» ξεκαθαρίζει ο κ. Μπούρας. Χωρίς ωστόσο να προεξοφλεί την κατάργηση του Παραρτήματος στο Αίγιο, αναρωτιέται: «Γιατί στο Αίγιο να μην υπάρχει μια μεταλυκειακή Σχολή Οίνου & Αμπέλου που μόνο μία υπάρχει στη χώρα (στη Νεμέα); Δεν θα προσφέρει πιο πολλά στις τοπικές κοινωνίες; Το Πανεπιστήμιο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση. Αλλά η Πολιτεία αποφασίζει, ας πάρει την ευθύνη. Τα χρήματα για να ενισχυθούν τα Τμήματα δεν υπάρχουν, ας μην κοροϊδευόμαστε».

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr