ΗΠΑ: Προβλήματα υδροδότησης για το 1/3 του πληθυσμού του Τέξας - pelop.gr


ΗΠΑ: Προβλήματα υδροδότησης για το 1/3 του πληθυσμού του Τέξας

Περίπου 8,8 εκατομμύρια άνθρωποι στο Τέξας, γύρω στο ένα τρίτο του πληθυσμού της πολιτείας, εξακολουθούσαν ως την Κυριακή το βράδυ (τοπική ώρα) να έχουν προβλήματα με την υδροδότηση, ανακοίνωσαν οι αρχές, σύμφωνα με το CNN, μετά το μεγάλο κύμα ψύχους που προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα τη διακοπή της λειτουργίας σταθμών παραγωγής ενέργειας.

Οδηγίες εξακολουθούν να δίνονται σε εκατομμύρια Τεξανούς να βράζουν το νερό πριν το χρησιμοποιήσουν, αν και όλοι οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας επαναλειτούργησαν το σαββατοκύριακο και η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στις περισσότερες κατοικίες, καθώς ο καιρός βελτιώθηκε.

Αξιωματούχοι στο Χιούστον, τη μεγαλυτερη πόλη στην πολιτεία, δήλωσαν πως το νερό είναι από χθες, Κυριακή, ασφαλές για χρήση χωρίς να χρειάζεται προηγουμένως βράσιμο.

Η Επιτροπή του Τέξας για την Ποιότητα του Περιβάλλοντος (TCEQ) δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει την πληροφορία του CNN.

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ δήλωσε αργά χθες, Κυριακή, το βράδυ πως απευθύνθηκε στην Αεροφρουρά του Τέξας, την Εθνοφρουρά του Τέξας και τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις για να διανείμουν νερό.

«Παραδόθηκαν περίπου 3,5 εκατομμύρια φιάλες ύδατος», ανέφερε ο κυβερνήτης με μήνυμά του στο Twitter.

Μια φονική χειμερινή καταιγίδα προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης σε όλο το Τέξας, μια πολιτεία ασυνήθιστη στο ακραίο ψύχος, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 24 άνθρωποι και κατά την κορύφωση του φαινομένου να διακοπεί η ηλεκτροδότηση περισσότερων από 4 εκατομμύρια ανθρώπων.

Το Τέξας φέρνει επίσης υδραυλικούς από άλλες πολιτείες για να βοηθήσουν στην επισκευή αγωγών, ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ο κυβερνήτης. Ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές που δεν έχουν ασφάλεια ενδέχεται να μπορέσουν να επιδιώξουν αποζημίωση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA), πρόσθεσε.


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr