Καλογερόπουλος: «H αντιπολίτευση κρατά σε "ομηρεία" τη δημοτική αρχή» - pelop.gr


Καλογερόπουλος: «H αντιπολίτευση κρατά σε "ομηρεία" τη δημοτική αρχή»

Ο δήμαρχος Αιγιάλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου επανήλθε χθες στην διαρκή κόντρα του με την αντιπολίτευση, για το γεγονός ότι του επέβαλε μειωμένα δημοτικά τέλη (5,8%) και δικό της Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2021.

«Δυστυχώς, δεν παραλείπει να αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για να αποδείξει πως ούτε από ευαισθησία για τους δημότες διακατέχεται, ούτε επιθυμεί ουσιαστικές συνεργασίες και συναίνεση με τη δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της απλής αναλογικής. Χρησιμοποιεί την απλή αναλογική για να κρατά σε «ομηρία» τη δημοτική αρχή, ώστε να την εξαναγκάζει να εφαρμόζει αποφάσεις που λαμβάνονται με μοναδικό γνώμονα το να δείξουν σε όλους «ποιος είναι το αφεντικό» και όχι την ομαλή λειτουργία του Δήμου» δηλώνει.

Υποστηρίζει πως οι προτάσεις της, ελάχιστες διαφορές είχαν με αυτή της δημοτικής αρχής και γι' αυτό ζήτησε να υπάρξει από κοινού απόφαση για δαπάνες αποκατάστασης και καθαρισμού του ΣΜΑ Τέμενης (οι οποίες είναι υποχρεωτικές), στη δημιουργία Πράσινου Σημείου στο ακίνητο «Ορφανίδη» και στη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού σε χωριά της Ανατολικής και Δυτικής Αιγιάλειας, μία διαφορά των 85.600 ευρώ.

«Δυστυχώς, οι τρεις παρατάξεις, με εμμονή και «παιδιάστικη» επίδειξη δύναμης, δεν δέχτηκαν, δείχνοντας «αντίδραση για την αντίδραση» και βέβαια θέτοντας σε περιπέτειες την καθημερινότητα του Δήμου. Το υποτιθέμενο ενδιαφέρον τους για μείωση των τελών στα νοικοκυριά, είναι ουσιαστικά υποκριτικό. Μιλάμε για μείωση της τάξης των 8 ευρώ το χρόνο (!), την ίδια ώρα που οι λίγες μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω πανδημίας, καλούνται να πληρώσουν τα «σπασμένα». Μέσα στο πάθος τους να δημιουργήσουν εμπόδια είδαν ως «άδικη» τη δική μας πρόταση για μηδενικές αυξήσεις σε όλους και πως δεν θεωρούν σοβαρή εξέλιξη τον καθαρισμό του ΣΜΑ κλπ και προτιμούν το σκοτάδι στα χωριά» τονίζει.

Οσον αφορά στο ΤΠ, ο κ. Καλογερόπουλος υποστηρίζει πως κάποιες από τις κοινότητες θα βρεθούν σύντομα προ δυσάρεστων εκπλήξεων, μιας και οι προτεραιότητες που τέθηκαν από τις παρατάξεις είναι διαφορετικές από αυτές της δημοτικής αρχής. «Θα φορτωθεί» πολιτικές ευθύνες που δεν της αναλογούν, ακριβώς γιατί η αντιπολίτευση λειτουργεί εκδικητικά και εκβιαστικά. Η δημοτική αρχή δεν πιστεύει στη λειτουργία της «υπό κηδεμονία», ούτε στην «αλά καρτ» εφαρμογή της απλής αναλογικής, ούτε στο πείσμα και στο γινάτι. Συνεχίζει, δείχνοντας συναινετική συμπεριφορά και σεβασμό στη δημοκρατία. Αρκεί ο σεβασμός αυτός να μην είναι μονόπλευρος».


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr