Αιγιάλεια: «Σημαία» β΄ Κυριακής για την απώλεια της δεδηλωμένης - pelop.gr


Αιγιάλεια: «Σημαία» β΄ Κυριακής για την απώλεια της δεδηλωμένης

Μία άλλη ανάγνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2019 , επιστρατεύει τώρα ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, για να προστατεύσει, όσο πιο πολύ μπορεί, τον θεσμό που εκπροσωπεί, εν μέσω έντονου προβληματισμού για τις απανωτές πολιτικές ήττες του σε επίπεδο αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, χάνοντας μάχες σε κεφαλαιώδη θέματα που ρυθμίζουν την πορεία του Δήμου και της δημοτικής του αρχής τώρα αλλά και σε ετήσια βάση.

Βλέποντας την παγιωμένη πια αριθμητική υπεροχή, από κοινού των τριών εκ των πέντε παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που του καταφέρνουν καίρια χτυπήματα στην καρδιά της πολιτικής του, ο κ. Καλογερόπουλος θυμήθηκε το ποσοστό το οποίο έλαβε την β' Κυριακή των εκλογών, προβάλλοντας το 54% και όχι το 29% της α' Κυριακής με το οποίο κατετάγη δεύτερος μετά από τον νυν αρχηγό της μείζονος μειοψηφίας Χρ. Γούτο με 33 %.

«Να βάλω στο τραπέζι το αποτέλεσμα της β Κυριακής» ακούστηκε να λέει στο ΔΣ, νομίζοντας πως θα «συγκινήσει» την αντιπολίτευση και - όπως ίδιος είπε - θα του αφήσει ένα περιθώριο και δεν θα του στραγγαλίσει πρωτοβουλίες οι οποίες θα κριθούν στο τέλος της τετραετίας.

Ο κ. Καλογερόπουλος πλέον μόνο αισιόδοξος δεν εμφανίζεται σε συνεργάτες του αλλά και πολιτικούς του φίλους, βλέποντας πως ο δρόμος μέχρι το 2023 μόνο εύκολος δεν θα' ναι, αντιθέτως όσο ο χρόνος θα γίνεται πιο κοντινός προς τις κάλπες τόσο οι αντίπαλοί του θα πιέζουν και θα τον εξωθούν σε πολιτικές ήττες.

Η υπερπροβολή του τελικού αποτελέσματος της εκλογικής αναμέτρησης, μαζί με ένα δημόσιο παράπονο του κ. Καλογερόπουλου περί «θεσμικού εκβιασμού του και ταπείνωσής του ως δημάρχου», αντί θετικής αποδοχής μάλλον αρνητικά έχει λειτουργήσει σ' αυτούς στους οποίους θέλησε να απευθυνθεί για τον σεβαστούν και να τον διευκολύνουν πολιτικά.

Ο μεν κ. Γούτος, στην ομάδα του, μιλά για «θράσος του κ. Καλογερόπουλου να αναφέρεται σε ένα ποσοστό που διαμορφώθηκε από την στήριξη των παρατάξεων Ψυχράμη και Τριανταφυλλόπουλου στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών, αλλοιώνοντας το σαφώς υπέρ του αποτέλεσμα της α' Κυριακής. Καθόλου τυχαία η δήλωση του δημοτικού του συμβούλου Δημ. Μπούνια πως «είναι ντροπή για το 54% ο δήμαρχος να μην παραδέχεται τα μέχρι τώρα λάθη του», κάτι που δείχνει και την σκληρή γραμμή που θα συνεχίζει να ακολουθεί η ομάδα του.

Η δε κ. Ψυχράμη - όπως έλεγαν άνθρωποι πολύ κοντά της - δεν θέλει να θυμάται την άνετη νίκη που καθ' ομολογία της βοήθησε να έχει ο δήμαρχος, με αντάλλαγμα την μετεκλογική συνδιοίκηση, η οποία δεν κράτησε ούτε χρόνο.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr