Αιγιάλεια: Ανασφάλεια για φως και σκουπίδια - pelop.gr


Αιγιάλεια: Ανασφάλεια για φως και σκουπίδια

Με μηδενικούς κωδικούς στα έξοδα για την διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και τον περιφερειακό ηλεκτροφωτισμό, συντάσσεται ο νέος προϋπολογισμός του Δήμου Αιγιάλειας, μετά την απόφαση της πλειοψηφούσας αντιπολίτευσης (Γούτου, Ψυχράμη, Παπακωνσταντινόπουλου) να μην δεχθεί επιπρόσθετο κονδύλι, στα ανταποδοτικά τέλη, για όλο το 2021.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, δέσμιος πλέον της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, σε συζητήσεις που έχει αυτές τις μέρες ενόψει κατάρτισης του προϋπολογισμού, δεν κρύβει την έντονη ανησυχία του για την αδυναμία της δημοτικής του αρχής να συνεχίσει το «θεραπευτικό» της έργο στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Τέμενης αλλά και το σχέδιο επέκτασης του δημοτικού φωτισμού σε Διακοπτό, Αιγείρα, Ακράτα, Συμπολιτεία και Ερινεό.

Αν και τυπικά η ψηφισμένη πρόταση για τα τέλη δείχνει ισοσκελισμένη, ο κ. Καλογερόπουλος δεν κρύβει την πεποίθησή του πως «θα υπάρξουν προβλήματα, αφού απουσιάζει το κονδύλι ασφαλείας» που αυτός ήθελε.

Σε ότι αφορά δε το επιχείρημα της άλλης πλευράς, πως διαθέτει 1,6 εκατ. ευρώ για την μεταφορά των στερεών αποβλήτων στην μακρινή Κοζάνη, την ώρα που τα πηγαίνει σε πιο κοντινούς προορισμούς και επομένως με λιγότερο κόστος (Αμφισσα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) ο ίδιος επιμένει να λέει: «Τώρα τα πάμε κοντά, αύριο;».

Το πρόβλημα γιγαντώνεται, σύμφωνα με τον δήμαρχο, από την στιγμή που ο Δήμος οδηγείται σε αδυναμία πληρωμής δαπανών στον ΣΜΑ, για εργασίες ύψους 20.000 που είναι μάλιστα υποχρεωτικές με εντολή της Περιφέρειας και επαπειλούμενα χρηματικά πρόστιμα.

Το ίδιο αφορά και στο πλάνο της αντιδημαρχίας Καθαριότητας να εγκαταστήσει «Πράσινα Σημεία» με κονδύλι 24.000 ευρώ κα τέλος το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού που δεν θα φροντίσει να μην υπάρχουν σκοτάδια σε χωριά της Δυτικής και Ανατολικής Αιγιάλειας, λόγω έλλειψης συνολικών πόρων 45.000 ευρώ.

«Τέσσερις κωδικοί δαπανών, παρότι προβλεπόμενοι από τον νόμο, παρά την προσδοκία μας, χωρίς το αναγκαίο ποσό των 86.000 ευρώ υπάρχει κίνδυνος να μας βάλουν σε προβληματικές καταστάσεις και περιπέτειες, με ευθύνη της αντιπολίτευσης, που όμως δεν κρίνεται και δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη» επιμένει να λέει ο κ. Καλογερόπουλος.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr