Μητσοτάκης στην ΠτΔ: «Εσπασε το πέπλο της σιωπής» - pelop.gr


Μητσοτάκης στην ΠτΔ: «Εσπασε το πέπλο της σιωπής»

Στο πλαίσιο των μηνιαίων συναντήσεων τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του τελευταίου διαστήματος, του φαινομένου των σεξουαλικών παρενοχλήσεων, προαναγγέλλοντας δράσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.

Εστιάζοντας στα όσα συμβαίνουν στον καλλιτεχνικό χώρο και στις αποκαλύψεις που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, η ΠτΔ τόνισε ότι όλα φανερώνουν ένα οξύ πρόβλημα που προϋπήρχε και που πλέον αναδεικνύεται με ένταση. «Η κατάχρηση εξουσίας, η βία λεκτική και σωματική, είτε πρόκειται για το χώρο εργασίας, είτε πρόκειται για την εκπαίδευση, είτε για τις προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις ,δεν μπορεί να είναι ανεκτή», είπε συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της να συναντήσει την Ολυμπιονίκη Μαρία Μπεκατώρου, η οποία είχε καταγγείλει την σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί στο παρελθόν. «Τη συνάντησή μου με τη Σοφία Μπεκατώρου την έκανα ακριβώς για να σταλεί το μήνυμα σε όλες και όλους, γυναίκες και άνδρες που υφίστανται κακοποιητική συμπεριφορά ,ότι η Πολιτεία τους ενθαρρύνει να μιλήσουν χωρίς φόβο. Σιωπές ετών λύνονται επιτέλους τώρα και έχουμε χρέος να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους αυτούς, να προστατευθεί η αξιοπρέπειά τους και να αποδοθεί δικαιοσύνη», είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Ξέρω ότι υπήρχαν καθυστερήσεις, καταλαβαίνω απόλυτα τον θυμό και την ενόχληση των πολιτών και εμείς θα διορθωθούμε και θα γίνουμε καλύτεροι στο μέλλον για να αντιμετωπίζουμε προληπτικά -αλλά και εκ των υστέρων- τέτοια φαινόμενα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, εξηγώντας παράλληλα ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στο Διόνυσο και την Εκάλη, οι ζημιές ήταν τόσο μεγάλες που έπρεπε να χτιστεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης από την αρχή. Όσο για την επικάλυψη αρμοδιοτήτων, κάτι που οδήγησε σε ένα πινγκ-πονγκ απόδοσης ευθυνών μεταξύ διάφορών φορέων, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι έρχεται συνολική λύση. «Είναι σαφές και γνωστό και σε σας, ότι υπάρχει μια ενοχλητική επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ διαφόρων κρατικών φορέων. Η δέσμευση προσωπικά η δική μου -και πριν χτυπήσει η κακοκαιρία- ήταν ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να επιλυθεί στα πλαίσια ενός νόμου-πλαίσιο γι΄ αυτό το οποίο αποκαλούμε πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, ώστε να ξέρει ο καθένας πού αρχίζει και πού τελειώνει η ευθύνη του, ώστε να μπορεί και να υπάρχει η ανάλογη λογοδοσία», είπε ο πρωθυπουργός.


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr