Δένδιας: Συμφωνία για τους πυραύλους Patriot με Σαουδική Αραβία - pelop.gr


Δένδιας: Συμφωνία για τους πυραύλους Patriot με Σαουδική Αραβία

Συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για τη διάθεση πυραύλων Patriot θα υπογράψει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Στο πλαίσιο συζήτησης στη Βουλής του νομοσχεδίου για το νέο οργανισμό του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Δένδιας ανέφερε πως «πρόκειται για ένα αμυντικό όπλο που θα δώσουμε στη Σαουδική Αραβία».

Επεσήμανε δε, ότι η χώρα μας «δεν ασκεί και δεν άσκησε ποτέ επιθετική πολιτική».

Οι αμερικανικής κατασκευής Patriot είναι από τους πλέον σύγχρονους αντιαεροπορικούς/αντιβαλλιστικούς πυραύλους. Η συμφωνία που προετοιμαζόταν επί μήνες, «έκλεισε» περυσι, τον Ιανουάριο του 2020, στη συνάντηση στην Αθήνα του Νίκου Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Δένδιας είχε δηλώσει τότε: «Οι διμερείς μας σχέσεις (σ.σ. με τη Σαουδική Αραβία) έχουν αποκτήσει, όπως έχετε παρατηρήσει, μία ιδιαίτερη δυναμική. Και αυτό για την Ελλάδα, για την Ελληνική Δημοκρατία, είναι μια στρατηγική επιλογή, δεδομένου ότι η Σαουδική Αραβία είναι μια ιδιαίτερα σημαντική χώρα όχι μόνο στην Αραβική Χερσόνησο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή».

Και κατέληξε, λέγοντας: «Συμφωνήσαμε με τον Σαουδάραβα συνάδελφό μου να μείνουμε σε διαρκή επαφή και, επίσης, να λειτουργούμε από κοινού ως σταθεροποιητικοί παράγοντες στην περιοχή.»


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr