Αιγιάλεια - ΕΒΟ: Κατασκοπεία ή λύτρα για το «εθνικό τυφέκιο» - pelop.gr


Αιγιάλεια - ΕΒΟ: Κατασκοπεία ή λύτρα για το «εθνικό τυφέκιο»

Σε «θρίλερ» φαίνεται να ενεπλάκη έμμεσα η ΕΒΟ Αιγίου, αφού η εταιρεία στην οποία υπάγεται -τα «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα»- βρέθηκαν για μερικά εικοσιτετράωρα σε κατάσταση παραβίασης του Δικτύου Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, από επιχειρούμενη πρόσβαση σε αρχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», άγνωστοι κατάφεραν ψηφιακή επίθεση στα ΕΑΣ, με την έρευνα να έχει αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και η Αστυνομία υπό την παρακολούθηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να έπεσε θύμα ηλεκτρονικής κατασκοπείας από ξένη χώρα και η ΕΛΑΣ πιθανά προχωρήσει στον σχηματισμό δικογραφίας.

Οι δράστες κατάφεραν να παραβιάσουν υπολογιστές συνδεδεμένους με την παραγωγή, αλλά δίχως πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες, κάτι που οδηγεί ακόμα και σε ψηφιακό εκβιασμό, αφού διέρρευσε πως έχουν κλειδώσει αρχεία και ζητούν λύτρα σε κρυπτονομίσματα.

Ουδείς αποκλείει το ενδεχόμενο η κυβερνοεπίθεση να σχετίζεται με την πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργού ΕΑ Ν. Παναγιωτόπουλου ότι τα ΕΑΣ θα αναλάβουν την παραγωγή του λεγόμενου «εθνικού τυφεκίου» στην πρώην ΕΒΟ Αιγίου.


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr