Αίγιο: «Ταπεινωτική» πολιτική ήττα του δημάρχου για τα δημοτικά τέλη από την αντιπολίτευση - pelop.gr


Αίγιο: «Ταπεινωτική» πολιτική ήττα του δημάρχου για τα δημοτικά τέλη από την αντιπολίτευση

Οι παλινωδίες της δημοτικής αρχής για τα νέα δημοτικά τέλη του 2021, αρχικά με μηδενικές αυξήσεις, μετά με συν 10% και προσφυγές κατά τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης που πρότειναν μείον 10%, οδήγησαν τελικά τον δήμαρχο και την ομάδα του σε μία βαριά πολιτική ήττα, που όμοιά της δύσκολα κανείς συναντά στα αυτοδιοικητικά πράγματα.

Το δημοτικό συμβούλιο, με άνετη πλειοψηφία των παρατάξεων Γούτου, Ψυχράμη, Παπακωνσταντινόπουλου και του ανεξάρτητου συμβούλου Γ. Γκίκα πέρασε την νέα εμπεριστατωμένη πρότασή τους για μείωση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά 6%, κάνοντας ακόμα και τον δήμαρχο να κινηθεί συναινετικά προς αυτήν - κάνοντας άλμα από το 0% της δικής του θέσης - υπό όρους όμως που δεν έγιναν τελικά δεκτοί.

Ο κ. Καλογερόπουλος, παρότι μίλησε για τέλη με τα οποία δεν μπορεί να περπατήσει ο Δήμος και για σύγκλιση που κινείται στις παρυφές της επικινδυνότητας, σημείωσε πως άλλοι αποφασίζουν, αλλά γι' αυτά η δημοτική αρχή θα κριθεί στο τέλος της 4ετίας και κατέληξε λέγοντας πως η αποφυγή της συνεννόησης έχει να κάνει με το φόβο απώλειας των εντυπώσεων.

Ο Χρ. Γούτος (μείζων αντιπολίτευση), είπε πως την πρόταση για μείωση - που θα έπρεπε να' ναι ακόμα μεγαλύτερη - δεν μπόρεσε να μην την εγκρίνει ούτε η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, ενώ η Βασ. Ψυχράμη (ελάσσων μειοψηφία) υποστήριξε πως ο δήμαρχος λαϊκίζει.

«Εχετε μπερδέψει τη σύγκλιση με τον εκβιασμό και την ταπείνωση του δημάρχου ως θεσμού. Τελειώνει αυτό το πανηγύρι» απάντησε θυμωμένος ο κ. Καλογερόπουλος.

Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο η παραδοχή του δημάρχου ότι η πρόταση της ενιαίας αντιπολίτευσης είναι ισοσκελισμένη, αν και με προβλήματα για σκουπίδια και φωτισμό, αλλά και η δυσφορία του για το «πράσινο φως» της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, με φράση που έδειξε μεγάλη ενόχληση: «Δεν ρωτήθηκα ως δήμαρχος. Εχω αμφιβολίες, αφού υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες, όχι και τόσο νόμιμες, αλλά τις υπέγραψε» ανέφερε.

Ο όρος της δημοτικής αρχής για να ψηφίσει την πρόταση της αντιπολίτευσης, ο οποίος δεν έγινε δεκτός, ήταν για επιπρόσθετο συνολικό κονδύλι 86.000 ευρώ, σε έργα στον ΣΜΑ Τεμένης, στη διαχείριση «Πράσινων Σημείων» και για επέκταση του φωτισμού ανατολικά και δυτικά του Αιγίου.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr