Αίγιο: Ο δήμαρχος έχασε τη «μάχη» για τα έργα του 2021 - Ό,τι θέλει η αντιπολίτευση ! - pelop.gr


Αίγιο: Ο δήμαρχος έχασε τη «μάχη» για τα έργα του 2021 - Ό,τι θέλει η αντιπολίτευση !

Με 20 ψήφους έναντι 12ψ. της δημοτικής αρχής και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Στρ. Βαρδάκη, η ενιαία αντιπολίτευση του Δήμου Αιγιάλειας κέρδισε πολιτικά τη «μάχη» για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021, που περιλαμβάνει το σύνολο των έργων που θα εκτελεστούν.

> Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος κατήγγειλε την πλειψηφούσα αντιπολίτευση ότι δεν άφησε περιθώριο στη δημοτική αρχή, αντίθετα στραγγαλίζει τις πρωτοβουλίες της, εκφράζοντας απαισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα. «Το ΤΠ ισορροπεί μεταξύ αριστερής ιδεοληψίας και ατομικισμού στις επιλογές έργων, μέσα από μία βιτρινίστικη δημοκρατική αντίληψη δήθεν στα λαϊκά στρώματα» τόνισε.

> Ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Βασίλης Χριστόπουλος αμφισβήτησε πως στην πρόταση των παρατάξεων Γούτου, Ψυχράμη, Παπακωνσταντινόπουλου, τα έργα ταυτίζονται με ανάλογες μελέτες και απόρησε αφού αυτήν, σε γενικές γραμμές, κινείται στο ίδιο πλαίσιο με την εισήγηση της δημοτικής αρχής. Ασκώντας κριτική σημείωσε: «Θέλετε να κάνετε πολιτική μέσα από έργα συγκεκριμένων περιοχών».

> Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος χαρακτήρισε τις επιλογές έργων «πολιτικές» και «απαξιωτική» την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας, που κριτικάρει ως «πρόχειρες» τις παρατάξεις της μειοψηφίας. Ωστόσο παραδέχθηκε πως το ΤΠ είναι φτωχό βάσει των ασφυκτικών σημερινών δεδομένων.

> Η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Βασιλική Ψυχράμη, μίλησε επίσης για «απαράδεκτη» εισήγηση της ΤΥ και εξήγησε πως τα έργα έχουν κατανεμηθεί με πληθυσμιακά κριτήρια

> Ο Τάκης Παπακωνταντινόπουλος είπε «λεφτά υπάρχουν» αλλά αναρωτήθηκε «πού πάνε;» και η Αγγελική Κουρή (ΚΚΕ) καταψήφισε και τις 2 προτάσεις, αφού από το ΤΠ απουσιάζουν, όπως είπε , έργα σε σχολεία, αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά και για ΑΜΕΑ.


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr