Σκόνταψαν οι έρευνες πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα - pelop.gr


Σκόνταψαν οι έρευνες πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα

Επιβεβαιώθηκαν χθες και επισήμως, οι πληροφορίες περί επικείμενης αποχώρησης της ισπανικής εταιρείας Repsol από την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, η οποία είχε παραχωρηθεί για χερσαίες έρευνες πετρελαίου. Μαζί της, όμως, φεύγει και η ελληνική εταιρεία Energean Oil&Gas που αποτελούσε το δεύτερο μέλος της κοινοπραξίας, η οποία παραιτήθηκε επίσης από τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο χερσαίο block της Αιτωλοακαρνανίας.

Η κρίση στην πετρελαϊκή αγορά που είχε περιγράψει τις προηγούμενες ημέρες η «Π», με την πτώση των τιμών του αργού και τη στροφή στις καθαρές μορφές ενέργειας, αφήνουν πια και στον εγχώριο τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων, ένα αποτύπωμα με απρόβλεπτες εξελίξεις για το μέλλον των ερευνών στη Δυτική Ελλάδα.

Η επιστολή των δύο συνεργαζόμενων εταιρειών προς την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων, εστάλη την περασμένη Παρασκευή και ίσως να μην είναι η τελευταία, καθώς η ισπανική Repsol μαζί με την Energean, συνεργάζονται και στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, στη χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων.


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr