Αιτωλοακαρνανία: Που εντοπίζονται τα βασικότερα προβλήματα - pelop.gr


Αιτωλοακαρνανία: Που εντοπίζονται τα βασικότερα προβλήματα

Η κακοκαιρία πλήττει από τις πρωινές ώρες την Αιτωλοακαρνανία με την έντονη βροχόπτωση να προκαλεί προβλήματα σε πολλά σημεία του Νομού και ιδιαίτερα στον δήμο Αγρινίου.

Το εύρος των δυσχερειών δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο καθώς οι αρχές είναι επί ποδός για την αντιμετώπιση του κύματος της κακοκαιρίας που συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές στο agrinionews.gr, ο μεγάλος όγκος νερού προκάλεσε επικίνδυνο ανέβασμα της στάθμης των υδατορεμάτων σε σημείο κάποια να βρίσκονται στο οριο υπερχείλισης.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο δήμο Αγρινίου ,στη δημοτική ενότητα Καινουργίου και στο χείμαρρο Ερμίτσας όπου έχει διακοπεί προσωρινά και προληπτικά η κυκλοφορία.

Σε Δοκίμι, Λεύκα, Καμαρούλα, Δύο Ρέματα αλλά και στη Μακρυνεία εντοπίζονται προβλήματα, καταπτώσεις και πλημμύρες.

Αναμένεται εξάλλου να κατατεθεί αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος Αγρινίου σε έκτακτη ανάγκη.

Στο δημο Ναυπακτίας προκλήθηκαν καταπτώσεις σε όλο το επαρχιακό δίκτυο όπου μισθωμένα μηχανήματα της πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Μεγαλύτερη δυσχέρεια ωστόσο εντοπίζεται στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει τη Ναύπακτο με την ενότητα Πλατάνου, στο ύψος της Ποκίστας, όπου αποκολλήθηκε τμήμα μήκους 20 μέτρων.

Στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας επίσης σημειώθηκε υπερχείλιση στην περιοχή Βάτος.

Στο δήμο Ξηρομέρου υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης κάποιων ρεμάτων ενώ έχουν προκληθεί καταπτώσεις στο επαρχιακό δίκτυο Αστακός-Βασιλόπουλο.

Στο δήμο Μεσολογγίου προκλήθηκε υπερχείλιση χειμάρρων στην Καλυδώνα καθώς και καταπτώσεις στο οδικό δίκτυο Άγιος Θωμάς- Άγιος Συμεών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας πολλά προβλήματα αντιμετωπίζονται με μισθωμένα μηχανήματα της,

Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές ενώ οι ζημιές είναι σε ελεγχόμενες σε σπίτια και καταστηματα.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Σαλμά βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους δημάρχους και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα προκύπτουν.


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr