Αιγιάλεια: Δυσκαμψία αρχηγών ακόμα και για την υγεία - pelop.gr


Αιγιάλεια: Δυσκαμψία αρχηγών ακόμα και για την υγεία

Μπορεί να κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, μετά από πολύ καιρό λόγω των σκληρών αντιπαραθέσεων, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλόγερόπουλος και οι δημοτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος, Βασιλική Ψυχράμη (διαδικτυακά), Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος (με τη σύμβουλό του Μαρία Ιατροπούλου), Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και Αγγελική Κουρή, ωστόσο η συνάντηση για το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου δεν κατέστη δυνατόν να τους ενώσει.

Παρότι η σύσκεψη έγινε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης -κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου- μετά και τις διαμαρτυρίες γιατρών, προσωπικού και τοπικών φορέων για περαιτέρω αποδυνάμωση και υποβάθμισή του ΓΝΑ - οι δημοτικοί αρχηγοί κατάφεραν μόλις το βράδυ της Κυριακής να εκδώσουν ανακοίνωση για το τι συζήτησαν, αφού ακόμα και σε ένα τόσο ξεχωριστό θέμα που αφορά στη δημόσια υγεία δεν μπόρεσαν να τα βρουν επί τόσες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», το κείμενο της ανακοίνωσης, που συντάχθηκε την ίδια μέρα, άρχισε να περιφέρεται επί ημέρες από πρόσωπο σε πρόσωπο, μεταξύ τω συμμετεχόντων, με την κάθε μία πλευρά να βάζει δικές του πινελιές, άλλοι προς την κατεύθυνση να φανεί το ενδιαφέρον της παράταξής τους και άλλοι με φράσεις ιδεολογικού περιεχομένου.

Οπως διέρρευσε, ακόμα και σ' αυτό το θέμα προέκυψαν διαφωνίες στη διαχείρισή του, αφού οι κ.κ. Καλογερόπουλος και Ψυχράμη τάχθηκαν αρχικά υπέρ της σύστασης «Διαπαραταξιακής Επιτροπής» που θα κινήσει τα νήματα και θα ζητήσει από το υπουργείο Υγείας να καλύψει ιατρικά, νοσηλευτικά και άλλα εργασιακά κενά στο ΓΝΑ, η πρόταση όμως αυτή σκόνταψε στον κ. Γούτο, ο οποίος επέμεινε μέχρι τέλους, ότι ο Δήμος δεν θα πρέπει να κινηθεί αυτόνομα θεσμικά, αλλά ως αρωγός στις ενέργειες του διοικητή του ΓΝΑ και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας , οι οποίοι μαζί με την Ιατρική Υπηρεσία, το Επιστημονικό Συμβούλιο και την Τριμελή Επιτροπή Ιατρών γνωρίζουν, καλύτερα από τον καθένα, αυτά που έχουν γίνει κι αυτά που θα πρέπει να γίνουν, με ανάλογη πίεση. Σ' αυτή τη θέση φάνηκε να πλησιάζει ο κ. Καλογερόπουλος, όχι όμως και η κ. Ψυχράμη.Ισχυρή συνεργασία δημοτικών παρατάξεων για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου

Στην χθεσινοβραδινή ανακοίνωση όλων των συμμετεχόντων, «αποκρύπτονται τα μεταξύ τους αγκάθια» και περιφράφεται μία συζήτηση για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν από τον Δήμο ώστε να συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργίας του ΓΝΑ, η άμεση έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος του ΔΣ , που εστάλη σε αρμόδιους φορείς και στον διοικητή, ενώ αναφέρεται, τελικά πως χρήσιμα στοιχεία θα αντληθούν από την συνεργασία με τη διοίκηση του ΓΝΑ Νοσοκομείου και τους ιατρούς του.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr