ΝΔ Δυτικής Ελλάδας: Το "φάγωμα" του Λόη και η νέα συντονίστρια Μαρία Πλώτα - pelop.gr


ΝΔ Δυτικής Ελλάδας: Το "φάγωμα" του Λόη και η νέα συντονίστρια Μαρία Πλώτα

Ορίστηκε συντονιστής Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας στη Δυτική Ελλάδα μόλις στις 18 Ιανουαρίου και ήδη αποτελεί παρελθόν, το στέλεχος της παράταξης στην Πάτρα Νίκος Λόης, αφού φαίνεται να έπεσε «θύμα» εσωκομματικών «καρφωμάτων» από τη μία, αλλά και υπηρεσιακών αναχωμάτων από την άλλη, καθότι πρόκειται για εν ενεργεία αστυνομικό της Ασφάλειας.

ΕΠΙΣΗΜΩΣ

Η πλέον επίσημη εκδοχή της εσπευσμένης «αλλαγής φρουράς» στο κομματικό πόστο, που κατά τ' άλλα του εμπιστεύτηκε ο διευθυντής του προέδρου της ΝΔ - γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, είναι ότι για την εκτέλεση των καθηκόντων του θα έπρεπε να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη και υπογραφή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη, κάτι που δεν ισχύει ωστόσο για την συνδικαλιστική του δράση στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Λέγεται μάλιστα ότι από την κεντρική Οργάνωση της ΝΔ, όταν διαπιστώθηκε το υπηρεσιακό κώλυμα, ο κ. Λόης ρωτήθηκε για το πώς πιστεύει ότι θα έπρεπε να εξελιχθεί η περίπτωσή του, με τον ίδιο να διευκολύνει την ηγεσία του κόμματος με την αντικατάστασή του και να μη θέλει να μπει στη διαδικασία να υπογράψει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ.

ΛΟΓΟΙ

«Θέλω να ευχαριστήσω τον γραμματέα, πλην όμως για οικογενειακούς και υπηρεσιακούς λόγους δεν αποδέχτηκα τελικά τον διορισμό μου στη συγκεκριμένη θέση...» αρκέστηκε να πει στην «Π» ο κ. Λόης, όταν ρωτήθηκε για την απρόσμενη σε κάθε περίπτωση εξέλιξη.

Ωστόσο, αυτό που φαίνεται δεν είναι τόσο απλό, όσο το κόμμα της ΝΔ θέλει να το εμφανίζει για ευνόητους λόγους, πολύ δε περισσότερο αφού ο κ. Λόης, την επομένη του διορισμού του είχε περιγράψει στην «Π», με πηγαία όρεξη, τα όσα επρόκειτο να πράξει σε επίπεδο τοπικού κομματικού μηχανισμού (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία). Στον τελευταίο νομό μάλιστα, ο Αγρινιώτης στην καταγωγή Ν. Λόης υπήρξε τομεάχρης, επί μακρόν, χωρίς περιέργως(!) να προκύψει υπηρεσιακό εμπόδιο, όπως τώρα, το 2019 δε και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του Νεκ. Φαρμάκη.

ΦΑΓΩΜΑ

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Π», πρόσωπα που κινήθηκαν άμεσα στο παρασκήνιο, φαίνεται πως κατάφεραν την «εξολόθρευσή» του κ. Λόη, την ώρα που το κοντέρ του ήδη είχε αρχίσει να γράφει εκατοντάδες χιλιόμετρα για επαφές με κομματικά πρόσωπα της Δυτικής Ελλλαδας. Το «χτύπημα» δείχνει να ήταν διπλό, αν και από άγνωστες πλευρές.

ΚΑΡΦΩΜΑ

Δημοσίευμα της «Π» διοχετεύθηκε στον αρχηγό της ΕΛΑΣ για να εγερθεί τελικά το θέμα, αλλά και εσωκομματικά από την Πάτρα, με οχλήσεις στην «Πειραιώς» ότι το κομματικό του αξίωμα προσέκρουε στην ιδιότητα του μάχιμου ενστόλου και δεν περνούσε καλά στην κοινωνία. Το δεδομένο δε, ότι ο κ. Λόης θεωρείται απαγκιστρωμένος από πολιτικά γραφεία, λογίζεται επίσης σε εκείνους τους παράγοντες που δεν ενίσχυσαν τον ρόλο του ως περιφερειακό συντονιστή της ΝΔ.

Με άμεση απόφαση του Στέλιου Κονταδάκη (γραμματέα Οργανωτικού και διευθυντή του προέδρου της ΝΔ) τη θέση του Νίκου Λόη κατέλαβε η -για λίγες ημέρες- τομέαρχης Οργανώσεων Αιτωλοακαρνανίας - ιατρός από την Πάτρα Μαρία Πλώτα, που αυτή την περίοδο υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας Καλαβρύτων. Η νεαρή επιστήμονας, αποτελεί μια «φρέσκια» επιλογή της κομματικής ηγεσίας, από την οποία η Νέα Δημοκρατία περιμένει πολλά, πολύ δε περισσότερι αφού έχει επιδείξει όρεξη και είναι άνθρωπος ανοικτών οριζόντων, με οργανωτικές ικανότητες. Η κ. Πλώτα μιλώντας στην «Π», έδειξε να αντιλαμβάνεται το ιδιαίτερο βάρος που της αναλογεί, αφού κύρια προτεραιότητα στο έργο της είναι να λειτουργήσουν πιο ενεργά οι κομματικές οργανώσεις. Εν αναμονή οδηγιών από τα κεντρικά της ΝΔ, η νέα συντονίτστρια Κομματικών Οργανώσεων Δυτικής Ελλάδος έχει αρχίσει επικοινωνίες με κομματικά στελέχη, που ακόμα βρίκονται στο στάδιο της γνωριμίας και θα ενταθούν, προσεχώς, όσο οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr