Μυλωνάς στην «Π»: «Κούφιο έργο από Νικολάου» - pelop.gr


Μυλωνάς στην «Π»: «Κούφιο έργο από Νικολάου»

Αμείωτα συνεχίζεται η αντιπαράθεση της δημοτικής αρχής και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Δυτική Αχαΐα, για τα έργα στη θέση «Σπάσμα» της Κάτω Αχαΐας.

Η τελευταία προτροπή της παράταξης του τ. δημάρχου Χρήστου Νικολάου για «σεβασμό στους πόρους του Δήμου και αυστηρό προγραμματισμό, ως καθήκον του δημάρχου Σπύρου Μυλωνά», φούντωσε την κόντρα των δύο. Τον κατηγόρησε ότι προχωρεί στην κατασκευή αθλητικών και μόνο εγκαταστάσεων και όχι Ανοικτού Θεάτρου όπως είχε σχεδιαστεί, επικαλούμενος τη βούληση του δωρητή αλλά και «κενό φάκελο». Η τ. δημοτική αρχή επιμένει ότι το οικόπεδο δωρίστηκε... και για πολιτιστικούς σκοπούς, κάτι που ο δήμαρχος προσποιείται ότι αγνοεί. Το ίδιο και για τις μελέτες που προωθήθηκαν για τελική αξιολόγηση, αποδίδοντας στον κ. Μυλωνά «κολοσσιαίο σφάλμα, ενδεικτικό του πολιτικού του πολιτισμού».

Ο Σπ. Μυλωνάς, μιλώντας στην «Π», επιμένει ότι ο δωρητής προέβλεπε χώρους άθλησης και ότι ο κ. Νικολάου μετέτρεψε το σχέδιο, ωστόσο όταν τη διαδέχτηκε δεν βρήκε μελέτη - κατασκευή για το έργο του Ανοικτού Θεάτρου. «Χρειάζεται ένα ποσό για να φτιαχτούν οι μελέτες. Δεν είμαι διατεθειμένος να έχω χρήματα, καθότι είναι το τέταρτο έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής που απαιτείται εμείς να βρούμε να βάλουμε τα λεφτά για να γίνουν, ενώ έπρεπε να τα 'χε φροντίσει αυτή. Συνεχίζουμε όπως ξεκίνησε, ως αθλητικό έργο με ένταξη στο πρόγραμμα λίντερ. Δείχνουμε την αξιοπιστία μας ως δημοτική αρχή. Ο κ. Νικολάου σχεδίαζε έργα, αλλά τα κονδύλια τα πήγαινε αλλού. Κούφιο έργο δηλαδή το Ανοιχτό Θέατρο» δηλώνει ο δήμαρχος.

Σε νέα χθεσινή ανακοίνωσή του ο Δήμος ρωτά την προηγούμενη δημοτική αρχή, πώς εφόσον είχε τα πάντα έτοιμα (χρηματοδότηση - μελέτες) δεν προχώρησε στη δημοπράτηση του έργου; «Πρέπει να σταματήσει η κοροϊδία της δήθεν ετοιμότητας» τονίζεται στην ανακοίνωση και επιπλέον απαντώνται τα περί «χρηστής διοίκησης ως καθήκον», με προέκταση στη ΔΕΥΑΔ και αιχμές. «Ξόδεψε το 2018 για καύσιμα 80.000 ευρώ και το 2020 μόνο 20.000 ευρώ. Πού ακριβώς βρίσκεται η επιτέλεση του δικού τους καθήκοντος;» Δ.Τ.


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr