Κουκάκι: "Μίλησε" ο σκληρός δίσκος του 42χρονου για την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών - pelop.gr


Κουκάκι: "Μίλησε" ο σκληρός δίσκος του 42χρονου για την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών έδειξε ο εξωτερικός σκληρός δίσκος που βρέθηκε στο σπίτι του 42χρονου που συνελήφθη από τις αρχές.

Από την ανάσυρση δεδομένων στον σκληρό δίσκο που βρέθηκε στο σπίτι του παλιού συγκρατούμενου του Βασίλη Παλαιοκώστα, εντοπίστηκαν δραστηριότητες της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών. Συγκεκριμένα, ανακαλύφθηκε η συγγραφή προκήρυξης για την ανάληψη της βομβιστικής επίθεσης στον ΣΕΒ στις 24 Νοεμβρίου του 2015.

«Βρήκαμε κείμενο 32 σελίδων, από το οποίο δεν λείπει 'ούτε και', από την αυτούσια προκήρυξη που δημοσιοποιήθηκε λίγο αργότερα από την μετατροπή του συγκεκριμένου αρχείου» δηλώνουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Από ένα σύνολο ψηφιακών πειστηρίων, υπολογιστών, USB, tablet, που είχαν εντοπίσει οι αστυνομικοί σε τέσσερις κατ' οίκων έρευνες, εντοπίστηκε η «πρωτότυπη» προκήρυξη της Ο.Λ.Α. για την επίθεση στον ΣΕΒ, πριν αυτή αναρτηθεί και δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο. Στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου αναφέρουν ότι η μετατροπή το αρχείου από κείμενο WORD σε PDF έγινε στις 21:32 στις 5-1-2016. Η ανάρτηση της προκήρυξης ανάληψης ευθύνης για την βομβιστική επίθεση στον ιστότοπο «athens.indymedia.org» έγινε μετά από 3 ώρες και 14 λεπτά, στις 00:46 της 6ης Ιανουαρίου.

Το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή, κάτι που οδηγεί τους αρμόδιους αξιωματικούς στο συμπέρασμα ότι στο συγκεκριμένο πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σημειώνεται δε, πως για την συγκεκριμένη ενέργεια τα μέλη της οργάνωσης είχαν αφήσει την προκήρυξη σε στικάκι, στις 21 Δεκεμβρίου 2015, σε καφάο στη συμβολή των οδών Μπενάκη και Σμολένσκυ στα Εξάρχεια, το οποίο είχε περάσει στα χέρια της αντιτρομοκρατικής και δεν είχε δημοσιοποιηθεί, κάτι που έκαναν διαδικτυακά 43 ημέρες μετά την βομβιστική επίθεση. Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμώντας τα μέχρι τώρα ευρύματα, εκφράζουν μία αισιοδοξία πως θα «μιλήσουν» και άλλα ψηφιακά πειστήρια όπως υπολογιστές, USB και εξωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Αναζητούν την δεύτερη «γιάφκα» οι αρχές

Εν τω μεταξύ, οι αρμόδιοι αξιωματικοί συνεχίζουν την αναζήτηση της δεύτερης «γιάφκας» όπου θα μπορούσαν να είναι αποθηκευμένα τα πολεμικά καλάσνικοφ, τα οποία χρησιμοποιούσε η οργάνωση τα πρώτα χρόνια της δράσης της. Παράλληλα, μετά τις πρόσφατες συλλήψεις, έχουν «χαρτογραφήσει» τουλάχιστον τέσσερις φερόμενους συνεργούς, των τριών συλληφθέντων και κυρίως του 42χρονου.

Κάποιοι από αυτούς τους υπόπτους είχαν συμμετοχή στην καταδρομική επίθεση 15 ατόμων στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Δηλιγιάννη, καθώς και εμβολισμού αυτοκινήτου της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Δύο άτομα που συνελήφθησαν από αυτή την επίθεση είχαν νοικιάσει τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση με τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς τους δίνοντας τηλεφωνικούς αριθμούς κινητών «αχυρανθρώπων»!

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν ελέγξει σπιθαμή προς σπιθαμή τα 14 τετραγωνικά μέτρα της αποθήκης στο Κουκάκι και φαίνεται να έχουν προκύψει «ορφανά» DNA και αποτυπώματα, που θα αξιοποιηθούν στην πορεία. Επίσης, εξετάζουν την συμμετοχή γυναίκας στην συγκεκριμένη ομάδα, με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής να επισημαίνουν ότι σε τρεις ενέργειες της Ο.Λ.Α., στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στην Ισραηλινή Πρεσβεία και στον ΣΕΒ, υπήρξε δεδομένα γυναικεία παρουσία.

Πηγή: iefimerida.gr


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr