Ο Σωτήρης Κλήρης υπέρ του νέου Αθλητικού Νομοσχεδίου - pelop.gr


Ο Σωτήρης Κλήρης υπέρ του νέου Αθλητικού Νομοσχεδίου

Υπέρμαχος του νέου Αθλητικού Νομοσχεδίου που κατατίθεται αύριο στην Βουλή δηλώνει ο επικεφαλής του τμήματος μπάσκετ της Νίκης Προαστείου και μέλος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ, Σωτήρης Κλήρης. Παράλληλα, ο πατρινός παράγοντας καταθέτει και κάποιες σκέψεις για τη λειτουργία των ομάδων και για τη βελτίωση που πρέπει να γίνει σε γήπεδα και αγωνιστικούς χώρους.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

«Μιλάω ως ένας άνθρωπος του Αθλητισμού και της ζωής. Είμαι ένα απλό μέλος της κοινωνίας που ζούμε. Δεν θα βάλω καμία άλλη ιδιότητα μπροστά.

Είναι καθήκον μας να κάνουμε όνειρα και να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε νέα πράγματα για τον Αθλητισμό. Ο εκσυγχρονισμός, οι μεταρρυθμίσεις και ο νέος Αθλητισμός Νόμος θα συμβάλλουν στην εξέλιξη του Αθλητισμού στην χώρα μας. Πρέπει να στηριχθούν οι υγιείς δυνάμεις στον Αθλητισμό, να αναδειχθούν νέοι αθλητές και νέες αθλήτριες, να δοθεί η δυνατότητα διοικητικών καθηκόντων σε Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και πρωταθλητές. Η Πολιτεία πρέπει να στηρίξει τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό, να στηρίξει τα ΑΜεΑ, τα παιδιά με αυτισμό και με ύπια νοητική υστέρηση. Πρέπει να βρούμε χώρους άθλησης και γι΄ αυτά τα παιδιά.

Θεωρώ πως είναι απαραίτητη, πλέον, η συμμετοχή αθλητών, ερασιτεχνών και μη, στα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών, πρέπει να δοθεί δικαίωμα λόγου και έκφρασης σε όλους. Είμαι υπέρ της μεταγραφικής περιόδου και τον Δεκέμβριο. Κανένας αθλητής δεν πρέπει να είναι δέσμιος κακών παραγόντων και ομάδων με λάθος νοοτροπίες.

Είναι απαραίτητο, ταυτόχρονα, το να απλοποιηθούν οι διαδικασίες, έτσι ώστε τα ανοικτά γήπεδα να σκεπαστούν με μπαλόνι, προκειμένου τα παιδιά μας να αθλούνται όλον τον χρόνο με σωστές συνθήκες.

Είναι επίσης αναγκαία και επιβεβλημένη η καταγραφή των ενεργών και αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων, τα οποία πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, στο μητρώο της γγΑ. Μόνο αυτά τα σωματεία πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών. Μόνο έτσι θα ξέρουμε ποια είναι τα υγιή σωματεία με προοπτική, με προτάσεις και με σχέδιο για το παρόν και το μέλλον.

Ταυτίζομαι σε όλα με το νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο και με τον υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη που κατάφερε και έσπασε τον Γόρδιο Δεσμό».


Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr