Αίγιο: «Aνακατωσούρα» με επιμελείς μαθητές στα σχολεία - Ευτράπελα κα απρόοπτα - pelop.gr


Αίγιο: «Aνακατωσούρα» με επιμελείς μαθητές στα σχολεία - Ευτράπελα κα απρόοπτα

Κάθε άλλο παρά με αρρυθμίες ή σοβαρά προβλήματα, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στην Αιγιάλεια, παρότι μόλις μια μέρα πριν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων έτρεχαν να παραλάβουν, από τον Δήμο, τις μάσκες που αναλογούσαν στους μαθητές τους.

Το σαββατοκύριακο, είχε προηγηθεί ένας νυχθημερόν αγώνας δρόμου της αντιδημαρχίας Παιδείας, για να διανεμηθούν τα υλικά προστασίας μαθητών, νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών κι έτσι τα πάντα ήσαν έτοιμα και δεν δημιουργήθηκε οποιοδήποτε ζήτημα στα σχολεία, στα οποία συνολικά παραδόθηκα 6.862 υφασμάτινες μάσκες, μία ανά μαθητή και εκπαιδευτικό. Παράλληλα, δρομολογήθηκε η προμήθεια νέας επαρκούς ποσότητας μασκών μιας χρήσης με τριπλό φίλτρο προστασίας.

> Σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, όλα πήγαν επίσης καλά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δημ. Ελευθεριώτη, ενώ παρελήφθησαν κα τα παγουρίνο, που χθες άρχισαν να διανέμονται στις σχολικές μονάδες. «Υπήρξε απόλυτη συμμόρφωση στα νέα δεδομένα» λέει στην «Π», κάτι που πιστοποιεί και επαυξάνει και η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αθηνά Σκανδάμη. «Ηταν εντυπωσιακή η προσέλευση των παιδιών και η συνέπεια των γονέων να τα φέρουν, όλα με χαριτωμένες μάσκες. Ακόμα και τα προνήπια ήσαν δασκαλεμένα και δεν έβγαζαν τις μάσκες αν δεν τους το έλεγες. Μόνη παραφωνία, κάποιες μαύρες μάσκες που ήσαν πάρα πολύ μεγάλες και κάλυπταν όλο το πρόσωπο, για τις οποίες ενημερώθηκε ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ Θ. Μπαρής» σημειώνει στην «Π».

> Σε Γυμνάσια και Λύκεια, υπήρξε ένα αλαλούμ, με την ώρα τέλεσης του αγιασμού, αφού σχετική εγκύκλιος του υπουργείου, η οποία σημειωτέον εστάλη μεσημέρι Παρασκευής, ανέτρεψε προγραμματισμούς σχολικών μονάδων και ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις γονέων. Ωστόσο σε πολλές από αυτές έγιναν όπως αρχικά είχαν κανονιστεί, αγνοώντας την οδηγία. «Το μόνο δηλαδή που είχαμε από το υπουργείο ήταν μια ανακατοσούρα» λέει στην «Π» η πρόεδρος της Β' ΕΛΜΕ Αχαΐας Δώρα Μαστραπά.

Παράπονα γονέων, για τη μη χρήση μάσκας από τα παιδιά τους, υπό το φόβο βλάβης της υγείας τους, δεν καταγράφηκε, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Μία απ' αυτές εκδηλώθηκε στο σχολικό συγκρότημα των Αμυγδαλιών Αιγίου, όπου πατέρας ενημέρωσε τη διευθύντρια για τη συμπλήρωση της ανάλογης υπεύθυνης δήλωσης. Σε άλλο σχολείο, ακόμα και ο ιερέας για τον αγιασμό, ο οποίος είχε ενημερώσει ότι δεν θα βάλει μάσκα, τελικά τη φορούσε εντός αυτού.

>Η κριτική της Β' Ενωσης Λειτουργών ΜΕ προς την κυβέρνηση επικεντρώθηκε στις διαβεβαιώσεις ότι τα σχολεία είναι έτοιμα να ανοίξουν, αφού ήρθε σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα, ενώ κατηγορείται ως «αδιάφορη», στο κάλεσμα για διενέργεια μοριακών τεστ στους εκπαιδευτικούς. Θίγεται ακόμα το γεγονός ότι μαθητές σχεδόν ακουμπάνε ο ένας τον άλλον τα τμήματα 27 28 ατόμων στην Α' Γυμνασίου Αιγείρας, 1ο - 3ο Γυμνάσιο Αιγίου και 2ο ΓΕΛ Αιγίου. Ετσι, ζητείται να λειτουργήσουν τμήματα με 15 παιδιά. Διαμαρτυρία υπάρχει και για τον αριθμό των καθαριστριών, αφού σε σύνολο 25 μόλις 11 είναι οι μόνιμες, κάτι που σημαίνει ότι 8 σχολεία δεν θα καλύπτονται κατά τη διάρκεια του διδακτικού ωραρίου. (π.χ.).

>Στο ΓΕΛ Καμαρών, εν μέσω περιορισμών, το σχολείο δεν μπόρεσε να αποχαιρετήσει τους περυσινούς απόφοιτους όπως τους άξιζε, καθότι η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών κατήγαγε θρίαμβο στις παναλλαδικές εξετάσεις. Η διοίκηση τους ευχήθηκε να βρουν το δρόμο τους και να υλοποιήσουν τα όνειρά τους. Η διευθύντρια Σταυρούλα Αλεξανδροπούλου, λέει πως τα αποτελέσματα είναι η συνέχεια των επιτυχιών και των προηγούμενων χρόνων, ως επιστέγασμα μιας διαρκούς πορείας συντονισμένης και συλλογικής εργασίας και εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου. Ο Νίκος Μπαρμπούνης στην Ιατρική Πατρών με πάνω από 18.000 και παίρνει το χρηματικό βραβείο της Eurobank και το Βραβείο Κουτσοχέρα, καθώς αποφοίτησε και με τον υψηλότερο βαθμό από την Γ' Λυκείου. Επίσης οι: Παν. Ντίνης (Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Πάτρας), Μαρία- Εύα Σταματοπούλου (Διεθνών Σπουδών), Μαριεντίνα Ψαριάδη (Φιλολογία), Ελένη Κυριακοπούλου, Λεωνή Μπαλντημά (Κοινωνικής Εργασίας), Δήμητρα Τσούνη (Επιστημών Εκπαίδευσης), Γ. Λόκκα (Νηπιαγωγών Ιωαννίνων), Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου (Τεχνολογίας Τροφίμων) και Αργυρώ Παρασκευοπούλου (Λογοθεραπείας Πάτρα).

> Ενημερωτικά φυλλάδια της Τροχαίας και σχολικά προγράμματα με σελιδοδείκτες διανεμήθηκαν σε μαθητές και γονείς, από αστυνομικούς του ΑΤ Αιγίου. Δόθηκαν σε μαθητές του 4ου, 9ου και του Δημοτικού Σχολείου Τέμενης.

> Απρόοπτο περιστατιτκό υγείας, συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας στον αντιδήμαρχο Παιδείας Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο. Σύμφωνα με τους οικείους του, είχε λιποθυμικό επεισόδιο, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Ρίου, αλλά απαιτήθηκε επέμβαση, η οποία επιτυχώς έγινε σε Καρδιολογικό Κέντρο των Αθηνών.

> Ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος δήλωσε: «Η δημοτική αρχή, εργάστηκε και θα συνεχίζει να εργάζεται, ώστε τα σχολεία να λειτουργούν προσφέροντας περιβάλλον ασφαλές, καθαρό και φιλικό. Ευχόμαστε καλή πρόοδο και στους εκπαιδευτικούς και γονείς, καλή δύναμη. Πάνω απ'όλα, σε όλους υγεία. Θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες τους, συνεχίζοντας παρ'όλες τις δυσκολίες να χτίζουμε ένα μέλλον καλύτερο για μικρούς και μεγάλους»

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ


Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr