Πατρών-Πύργου: Τί θα γίνει τελικά με το μεγάλο έργο - Τα άμεσα «μερεμέτια» - pelop.gr


Πατρών-Πύργου: Τί θα γίνει τελικά με το μεγάλο έργο - Τα άμεσα «μερεμέτια»

Στην ενημέρωση για την άμεση έναρξη των έργων που θα βελτιώσουν την οδική ασφάλεια στην Πατρών-Πύργου αρκέστηκαν οι κυβερνητικοί βουλευτές της Αχαΐας και της Ηλείας (με απουσίες του δεύτερου νομού), στη χθεσινή άτυπη συνάντησή τους με τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή. Αφέθηκε να εννοηθεί ότι η Κομισιόν έχει συμφωνήσει στη διαπραγμάτευση που έκανε η κυβέρνηση για τον τρόπο εκτέλεσης του έργου.

Η συνάντηση, για την οποία έγραψε η «Π» χθες, είχε άτυπο χαρακτήρα και δεν προαναγγέλθηκε επίσημα από τα πολιτικά πρόσωπα. Εκ των υστέρων, έγιναν δηλώσεις και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Αγγελος Τσιγκρής είπε ότι τέθηκε στον Υπουργό το ζήτημα της εντατικοποίησης των μέτρων τροχονόμευσης του οδικού δικτύου, και οι βουλευτές ενημερώθηκαν ότι το έργο κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023.

Ο Ιάσονας Φωτήλας δήλωσε ότι η συνάντηση επιδιώχθηκε από τους βουλευτές και ο Κ. Καραμανλής «δήλωσε, καταρχάς, ότι υπήρξαν θετικά αποτελέσματα στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έτσι εξασφαλίστηκε και η χρηματοδότησή του αυτοκινητόδρομου μαζί με τον καινούργιο παραχωρησιούχο. Το μόνο που απομένει είναι η τυπική γραπτή έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε να δημοπρατηθεί το έργο και να ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες». Ο βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου ανάρτησε στο λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη με σοβαρότητα και μεθοδικότητα να παραδώσει τον οδικό αυτό άξονα στους Ελληνες πολίτες, κάτι που κανένας δεν κατάφερε μέχρι σήμερα».

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο βουλευτής Ανδρέας Κατσανιώτης. Ενα από τα ζητήματα που προκάλεσαν εντύπωση ήταν η απουσία των δύο εκ των τριών κυβερνητικών βουλευτών Ηλείας από τη συνάντηση (παρέστη ο Ανδρέας Νικολακόπουλος και απουσίασαν οι Κώστας Τζαβάρας και Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου).

Παρέμβαση έκανε ο βουλευτής Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης. Δήλωσε ότι θα ήθελε να έχει λάβει πρόσκληση για τη συνάντηση και μέμφθηκε τον Κ. Καραμανλή ότι «προφανώς θεωρεί οικογενειακή υπόθεση της Νέας Δημοκρατίας ένα ζήτημα που αφορά όλους τους πολίτες της Ηλείας, ό,τι και αν ψηφίζουν , όπου και αν ανήκουν». Επίσης, κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση ότι συνεχίζει τα ίδια λάθη που έκανε και η προηγούμενη και εκτίμησε ότι για να έχει νόημα η ενημέρωση του Υπουργού θα πρέπει να συνοδεύεται από σαφείς εγγυήσεις για την έναρξη του έργου.

Του Μιχάλη Βασιλάκη


Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr