Ο Ρόμπερτς προσωρινός γενικός διευθυντής στη Williams - pelop.gr


Ο Ρόμπερτς προσωρινός γενικός διευθυντής στη Williams

Οι νέοι ιδιοκτήτες της Williams επέλεξαν εκ των έσω, μετά την αποχώρηση του Σερ Φρανκ Γουίλιαμς και της κόρης του, Κλερ, από την ομάδα της Φόρμουλα Ένα. Έτσι, αποφάσισαν να «αναβαθμίσουν» κάποιο από τα ήδη υπάρχοντα στελέχη και ανακοίνωσαν ότι ο Σάιμον Ρόμπερτς θα εκτελεί προσωρινά καθήκοντα γενικού διευθυντή στην ομάδα της Φόρμουλα Ένα. Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο μήνα είχε συμφωνηθεί η ιδιοκτησία της Williams να περάσει στον έλεγχο της επενδυτικής εταιρείας Dorilton Capital, με την Κλερ Γουίλιαμς, η οποία είχε την καθημερινή διαχείριση της ομάδας ως αναπληρώτρια γενική διευθύντρια από το 2013, να αποχωρεί μετά το ιταλικό γκραν πρι της περασμένης Κυριακής (6/9) στη Μόντσα.

Ενώ οι άνθρωποι της Dorilton Capital σχεδιάζουν τη μακροπρόθεσμη στρατηγική τους, αποφάσισαν να ορίσουν έναν προσωρινό επικεφαλής για να πάρει τα «ηνία», επιλέγοντας τον Ρόμπερτς, ο οποίος εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας τον Ιούνιο και από τότε ασκούσε τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου. Με την έλευσή του στη Williams, ο Ρόμπερτς ανέλαβε τη συνολική ευθύνη για τις τεχνικές λειτουργίες και τις λειτουργίες σχεδιασμού της ομάδας, ων υπόλογος στον Μάικ Ο'Ντρίσκολ, ο οποίος ανακοίνωσε την Τρίτη (8/9) ότι θα αποχωρήσει από τη Williams, ύστερα από μια μεταβατική περίοδο μετά την πώληση της ομάδας.

Ο Ρόμπερτς πέρασε σχεδόν 17 χρόνια στη McLaren, ενώ μεταπήδησε για ένα χρόνο στη Force India το 2009. Με την επιστροφή του στη McLaren, ανέλαβε την ευθύνη για τις μηχανικές λειτουργίες, καθώς και αυτές στο εργοστάσιο της ομάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ιδιοκτησία: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Διεύθυνση : ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα
Εκδότης & Διευθύνων Σύμβουλος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ H. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 312530, 6949628031
Φαξ: 2610 312535
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αρχισυντάκτες: Μαρινα Ριζογιαννη, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Προϊστάμενος Ατελιέ: Κώστας Γαλανόπουλος
Επικοινωνία : contact@pelop.gr
Δημοσιογράφοι: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr