Καλαβρυτοχώρια - Μάνεσι, Τρεχλό, Λαπάτα: Μια συγκινητική επετειακή ημέρα - pelop.gr


Καλαβρυτοχώρια - Μάνεσι, Τρεχλό, Λαπάτα: Μια συγκινητική επετειακή ημέρα

Με τον δέοντα σεβασμό σύσσωμη η δημοτική αρχή και πολλοί εκπρόσωποι του δημοτικού συμβουλίου των Καλαβρύτων, οι τοπικές κοινοτικές Αρχές αλλά και συγγενείς των θυμάτων, τίμησαν την Κυριακή 26 Ιουλίου την 76η επέτειο στη μνήμη των θυμάτων του βομβαρδισμού τον Ιούλιο του 1943 σε Μάνεσι, Τρεχλό και Λαπάτα.

Ενα από τα λιγότερο γνωστά, από τα πολλά βέβαια εγκλήματα της Γερμανικής πολεμικής αεροπορίας, Λουφτβάφε, κατά τον Β' ΠΠ με θύματα αμάχους, παιδιά γυναίκες και ηλικιωμένους.

Το πρωί της Κυριακής στον ναό Αγίου Νικολάου Μανεσίου, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία από τον καθηγούμενο της Μονής Αγίας Λαύρας γέροντα Ευσέβιο Σπανό και Μνημόσυνο για τα θύματα του βομβαρδισμού. Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο του χωριού και μια συγκινητική ομιλία από τον δάσκαλο Ανδρέα Κολοβό και κατάθεση στεφάνων.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαρ. Μπονάνος ενώ παραβρέθηκαν, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Αθ. Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θ. Νασιώτης, ο πρώην βουλευτής Κατσικόπουλος, ο τ. υπουργός κ. Φούρας, ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Μαγκαφάς, ο υποδιοικητής του ΑΤ Καλαβρύτων κ. Φελέκης, ο διοικητής της ΠΥ Καλαβρύτων κ. Μαρτζάκλης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μανεσίου κ. Κουτρουμάνης, της κοινότητας Τρεχλού κ. Χριστόπουλος κ.ά.


Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr