Τα 40χρονα του Αρκά με έκθεση στην Ανδρο - pelop.gr


Τα 40χρονα του Αρκά με έκθεση στην Ανδρο

Με ευφυές και λυτρωτικό χιούμορ γιορτάζει ο Αρκάς τα 40 χρόνια του στον χώρο της γελοιογραφίας, σε μια έκθεση στο Ιδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως, στην Ανδρο, από 1η Αυγούστου έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Η έκθεση με τίτλο «Με αντίδοτο το ευφυές χιούμορ» παρουσιάζει περί τις 185 μεγεθυμένες κι ακριβείς αναπαραγωγές από τα περισσότερα albums του καλλιτέχνη (από εξαντλημένα βιβλία του κι άλλα που ακόμη κυκλοφορούν), όπως επίσης και γύρω στα 65 πρωτότυπα και χειροποίητα έργα του που έγιναν και «ιστορικά», πριν ο καλλιτέχνης χρησιμοποιήσει τα μέσα της υψηλής τεχνολογίας.

Επίσης, παρουσιάζεται ένα αφιέρωμα του Αρκά, στον κορονοϊό (!) αφού ήταν ο πρώτος που ανταποκρίθηκε δημιουργικά και μάλιστα σε σχεδόν καθημερινή βάση «σχολιάζοντας» από την πρώτη κιόλας στιγμή, με το λεπτό του χιούμορ ή με σαρκασμό κι άλλοτε πάλι με ειρωνεία ή υπομειδίαμα, τα του κορονοϊού και της πανδημίας αντικαθρεφτίζοντας τις ποικίλες μας αντιδράσεις. Ηταν κι ένας επιπρόσθετος λόγος που επελέγη εφέτος να τιμηθεί από τον εικαστικό θεσμό «ΠΛΟΕΣ».

Ο Αρκάς, με το καταλυτικό κι εμπνευσμένο χιούμορ του, αλλά και το πηγαίο του ταλέντο, αποτελεί σημείο αναφοράς για πάρα πολλούς ανθρώπους όλων των ηλικιών, των ενδιαφερόντων και των γεωγραφικών περιοχών της πατρίδας μας, όπως και αρκετών χωρών του εξωτερικού, με άλμπουμ του και γελοιογραφίες να έχουν μεταφραστεί σε τουλάχιστον εννέα γλώσσες.

Την έκθεση και τον συνοδευτικό κατάλογο επιμελείται η ιστορικός τέχνης καθηγήτρια Αθηνά Σχινά.


Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr