Αίγιο: Μελανές εκτιμήσεις για τις ταμειακές αντοχές του δήμου, λόγω κορονοϊού - pelop.gr


Αίγιο: Μελανές εκτιμήσεις για τις ταμειακές αντοχές του δήμου, λόγω κορονοϊού

Σε «αχαρτογράφητα νερά» μπαίνει ο Δήμος Αιγιάλειας, όσον αφορά στα οικονομικά του δεδομένα, αφού η ταμειακή του επάρκεια, αλλά και το νοικοκύρεμα που επιχειρεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο η νέα δημοτική αρχή, υπάρχει ο ορατός πλέον κίνδυνος να ανατραπούν.

Εν μέσω αιτημάτων, από εμπόρους, επαγγελματίες και σύσσωμη τη δημοτική αντιπολίτευση, για αναστολή ή και ακύρωση στην είσπραξη των Δημοτικών Τελών, οι ανησυχίες και οι εκτιμήσεις των υπευθύνων, μόνο πολλά τέτοια περιθώρια δεν αφήνουν.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος φέρεται να έχει δώσει ήδη εντολή στις υπηρεσίες του δήμου να εξετάσουν το αν μπορεί ο δήμος να προχωρήσει σε αλλαγές της οικονομικής του πολιτικής το 2020, την ώρα που δηλώνει ότι...«από τώρα υπάρχει αδυναμία κάλυψης υποχρεώσεων σε προμηθευτές».

Πιο αποκαλυπτικός, για την απρόβλεπτη κρίση του κορονοϊού, εμφανίζεται στην «ΠτΔ», ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Καλαμίδας. Προχωρά σε μία πρόβλεψη, που δείχνει να τρομάζει, βάσει της γνώσης του επί των οικονομικών δεδομένων, αφού ένα ταμειακό «κλατάρισμα» του δήμου, θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην κοινωνία, με αδυναμία λειτουργίας δομών του, αλλά και στην καθημερινότητα όλων, όπως στην καθαριότητα και στις συντηρήσεις μέχρι και την ανακοπή δράσεων στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τον τουρισμό κ.ά.

«Αν αυτή η κατάσταση ξεπεράσει την 15η Ιουνίου, στα οικονομικά θα είναι απελπιστική η κατάσταση. Δεν θα μπορούμε να φανταστούμε τις συνέπειες. Θα 'ναι απίστευτες. Ο δήμος δεν θ' αντέξει, γιατί ο κόσμος δεν θα μπορεί να πληρώνει και χωρίς έσοδα δεν μπορεί να σταθεί. Το κράτος που να πρωτοδώσει; Ισως αναγκαστούμε κι εμείς, μην έχοντας ταμειακή επάρκεια, να προσφύγουμε σε χρεωστικό δάνειο» δηλώνει ο αντιδήμαρχος.

Tου ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ


Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr