Πάτρα: Καλά τα νέα για ασθενείς με κορονοϊό και ύποπτα κρούσματα - Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο - pelop.gr


Πάτρα: Καλά τα νέα για ασθενείς με κορονοϊό και ύποπτα κρούσματα - Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Εκτός από τις έξι θετικές απαντήσεις για ισάριθμους ιατρούς, για όλα τα υπόλοιπα δείγματα δόθηκαν από τα εργαστήρια ελέγχου του ΠΓΝΠ και του Πανεπιστημίου Πατρών αρνητικές απαντήσεις.

Στα καλά νέα θα πρέπει να προσθέσουμε ότι οι δύο ασθενείς που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης με υποστήριξη χθες μεταφέρθηκαν στην απομονωμένη κλινική και μάλιστα ο ένας εκ των δύο επρόκειτο να πάρει εξιτήριο.

Ωστόσο χθες μεταφέρθηκαν από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου άλλοι τρεις ασθενείς.

Συνολικά ωστόσο ο αριθμός των νοσηλευόμενων έχει πέσει στους 9 ενώ στην κλινική των ύποπτων κρουσμάτων δεν νοσηλεύεται κανείς. «Δεν χαλαρώνουμε και συνεχίζουμε να τηρούμε με απόλυτη αυστηρότητα όλα τα μέτρα. Μπορεί να μην έχουμε πολλές νοσηλείες στο νοσοκομείο αλλά υπάρχουν και ασθενείς που είναι στα σπίτια τους και παρακολουθούνται. Βρισκόμαστε σε φάση αναμονής διότι υπάρχει διασπορά στην κοινότητα και τις προσεχείς δύο εβδομάδες θα δούμε τι κρούσματα έχουμε από την περίοδο που δεν είχαμε λάβει όλα αυτά τα αυστηρά μέτρα».

Ο ίδιος καλεί τους ιδιώτες ιατρούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα περιστατικά που παρακολουθούν.

«Απαιτείται συνεχής και στενή παρακολούθηση» τονίζει.

Αναφερόμενος στη θεραπευτική προοπτική της νόσου

Ο κ. Γώγος μας είπε: «Προχωράνε οι μελέτες και έχουμε δύο αντιϊκά φάρμακα που φαίνεται ότι έχουν αποτελέσματα στην καταπολέμηση του ιού. Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια μέσω του ΕΟΦ να κάνουμε εισαγωγή στη χώρα μας και να διατεθούν σε μεγαλύτερες ποσότητες».

Μαρίνα Ριζογιάννη


Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr