Σταϊκούρας: Μέχρι 3% ύφεση στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού - pelop.gr


Σταϊκούρας: Μέχρι 3% ύφεση στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού

Το σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας θα ενταχθούν στα μέτρα στήριξης, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι είναι ελάχιστες οι εταιρείες που δεν πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού και προανήγγειλε ότι στην αναθεωρημένη λίστα με τους ΚΑΔ, που θα δοθεί στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις.

Σταϊκούρας: Μέχρι αύριο οι ρυθμίσεις για μεταχρονολογημένες επιταγές

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι εντός Απριλίου θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της "επιστρεπτέας προκαταβολής", το οποίο, όπως εξήγησε, θα δώσει ανάσα ρευστότητας σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε, επίσης, ότι το αργότερο μέχρι αύριο θα ανακοινωθούν τα μέτρα για τις μεταχρονολογημένες επιταγές ενώ θα υπάρξουν ρυθμίσεις και για τα δάνεια των νοικοκυριών.

Αναφορικά με τις προβλέψεις για ύφεση, ο Χρήστος Σταϊκούρας έκανε λόγο για εφιαλτικά σενάρια για την ευρωπαϊκή οικονομία της τάξεως του 5% με 8% ύφεσης. Για την Ελλάδα εκτίμησε ότι η ύφεση θα κυμανθεί από 1 έως 3% κρατώντας, όμως επιφυλάξεις για τη διάρκεια του φαινομένου. Οι αστάθμητοι παράγοντες, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι: το πόσο θα διαρκέσουν τα αναγκαστικά μέτρα σε αυτή τη φάση, το ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στον τουρισμό και το αν θα υπάρξει επανάληψη του φαινομένου από το φθινόπωρο.

Πηγή: iefimerida.gr


Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr