Πάτρα: Ανοικτά σούπερ μάρκετ και εμπόριο τροφίμων - Με αντιδράσεις και νέα απαγορευτικά - pelop.gr


Πάτρα: Ανοικτά σούπερ μάρκετ και εμπόριο τροφίμων - Με αντιδράσεις και νέα απαγορευτικά

Από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα θα λειτουργήσουν σήμερα τα σούπερ μάρκετ και τα στοιχεία της κίνησης θα αξιολογηθούν, ώστε η κυβέρνηση να αποφασίσει αναλόγως, αν θα ανοίξουν πάλι τις επόμενες Κυριακές.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA αναφέροντας ότι η σχετική υπουργική απόφαση θα αφορά στις 4 επόμενες Κυριακές, αλλά, αν διαπιστωθεί ότι έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά, τότε αυτή η πρόβλεψη μπορεί και να αλλάξει.

Να σημειωθεί ότι, από αύριο Δευτέρα, το όριο των 10 τετραγωνικών μέτρων ανά πελάτη στα σούπερ μάρκετ γίνεται 15 τετραγωνικά, ώστε να μπαίνουν λιγότεροι πελάτες, ενώ στο μισό θα περιοριστεί και ο αριθμός των πάγκων στις λαϊκές αγορές, που χθες δεν λειτούργησαν.

Να σημειωθεί ότι, στα πλαίσια των μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού αναγγέλθηκε από την πολιτεία η λειτουργία των καταστημάτων τροφίμων και τις Κυριακές.

Το μέτρο σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογος Πάτρας, είναι ανώφελο όσον αφορά την εξυπηρέτηση των καταναλωτών και καταστρατηγεί το δικαίωμα για λίγη ξεκούραση των εργαζομένων που δίνουν αυτή την περίοδο μια δύσκολη και επικίνδυνη μάχη.

Μάλιστα, ο ΕΕΣΠ εκφράζει ανοικτά την υποψία, ότι το μέτρο αυτό παρά την προσωρινότητά του, προσπαθεί να περάσει από το παράθυρο την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Παράλληλα, ο σύλλογος χαιρετίζει τη στάση των αλυσίδων που αρνούνται να ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή.


Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr