Στις 7 Ιανουαρίου ο Μητσοτάκης στο Λευκό Οίκο - pelop.gr


Στις 7 Ιανουαρίου ο Μητσοτάκης στο Λευκό Οίκο

"Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα καλωσορίσει τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο στις 7 Ιανουαρίου 2020″, αναφέρει ανακοίνωση της αμερικανικής Προεδρίας. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η επίσκεψη αυτή θα γιορτάσει τους ισχυρούς οικονομικούς, πολιτιστικούς και πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, που είναι σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα συζητήσουν τρόπους για την προώθηση των μακροχρόνιων στρατηγικών συμφερόντων των δύο εθνών στην ενίσχυση της σταθερότητας, της ευημερίας και της συνεργασίας σε όλα τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο.

Ο Πρόεδρος Τραμπ θα τονίσει επίσης τη σημασία της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, ειδικά σε σχέση με την 5G, την αντιμετώπιση της κακοήθους επιρροής στην περιοχή και την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας παγκοσμίως.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα, και κυρίως για την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο. Η συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο έρχεται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για τα ελληνικά εθνικά θέματα. Επίσης θα γίνει μεγάλη συζήτηση και για την οικονομία, για την εισβολή της Κίνας στην Ευρώπη και βεβαίως γι΄ αυτό που οι Αμερικανοί ονομάζουν ρωσική επιρροή. Να θυμίσουμε ότι μεθαύριο ο κ. Μητστάκης θα παρακαθίσει σε γεύμα μαζί με άλλους πέντε ηγέτες με τον κ. Τραμπ στο Λονδίνο.


Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr