Αίγιο - 5ο Δημοτικό Σχολείο: Απειλούνται σωματική ακεραιότητα - υγεία - pelop.gr


Αίγιο - 5ο Δημοτικό Σχολείο: Απειλούνται σωματική ακεραιότητα - υγεία

Νέα κραυγή αγωνίας αποτυπώνει σε έγγραφο που απέστειλε στον περιφερειάρχη Νεκ. Φαρμάκη, ο διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου Γιάννης Παπαδόπουλος, βγάζοντας θυμό και αγανάκτηση, για την εγκατάλειψη του κτιρίου που εδώ και 62 χρόνια στεγάζει γενιές μαθητών και δασκάλων.

Αναφέρεται σε σοβαρά κτιριακά προβλήματα, όλα έναντι στα 164 παιδιά, αφού κάνουν ανασφαλή τη μάθησή τους εκεί κι αυτό γιατί την τελευταία 5ετία δεν έχει γίνει ουσιαστικό έργο για τις φθορές, παρά τις παρεμβάσεις δασκάλων και γονέων.

Ειδικότερα, τον ενημερώνει για εσωτερικά ετοιμόρροπα κουφώματα αιθουσών διδασκαλίας, σαπισμένες πόρτες, διαλυμένες και ανθυγιεινές τουαλέτες, διαβρωμένους τοίχους (εσωτερικά - εξωτερικά), λιμνάζοντα νερά στο δυτικό προαύλιο, εμφανείς ρωγμές στο μωσαϊκό διαδρόμων, προβληματική αποχέτευση και χώρο άθλησης επίσης προβληματικό κ.ά.

Ειδικά για το WC των δασκάλων, αυτό είναι με σκουριασμένες σωληνώσεις, μία λεκάνη μόνο κι όταν βρίσκεται άτομο μέσα, έξω σχηματίζεται ουρά. Για να μπει δε κάποιος πρέπει να σκύψει ώστε να μη βρει το κεφάλι του στο κάσωμα της μικρής πόρτα, ύψους 1.50. Επίσης

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο κ. Παπαδόπουλος ζητά εδώ και τώρα μέτρα για «να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα και υγεία των μαθητών», μέσω ενός δυναμικού περιβάλλοντος μάθησης, που αρμόζει στις προσδοκίες της σημερινής κοινωνίας.

Η πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Γιώτα Γκρέμου, έχει ήδη καταγράψει τα παραπάνω κι έχει ξεκινήσει συνεργασία με τα τεχνικά κλιμάκια για έργα μεγάλης κλίμακας τα οποία πρέπει να εκτελεστούν, πιθανά και από νέες πηγές χρηματοδότησης. Ως όργανο πάντως, θα κάνει μικρές εργασίες, για «θεραπεία» σημείων της σχολικής μονάδας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ


Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr