Τετ α τετ Μητσοτάκη-Ζάεφ - pelop.gr


Τετ α τετ Μητσοτάκη-Ζάεφ

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Η συνάντηση θα γίνει στο περιθώριο του Thessaloniki Summit 2019 που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, όπως αναφέρει το πρακτορείο mia.mk.

Σημειώνεται πως πρόσφατα ο κ. Ζάεφ είχε προτιμήσει να μεταβεί στη Ρώμη για να συναντήσει τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε ο οποίος τον στηρίζει στην ευρωπαϊκή του πορεία παρά να έρθει στην Αθήνα στην Ευρωαραβική Διάσκεψη Κορυφής στο Μέγαρο Μουσικής.

Να σημειωθεί επίσης πως η Ντόρα Μπακογιάννη είχε προειδοποιήσει τις ακραίες φωνές της Νέας Δημοκρατίας πως αν ακυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών, θα έχουμε μια ωρολογιακή βόμβα στα χέρια μας.

Η κωλυσιεργία των Ευρωπαίων με πρωτοστάτη τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν προκάλεσε κυβερνητική κρίση στην γειτονική χώρα με τον Ζόραν Ζάεφ να εμφανίζεται απαγοητευμένος ορίζοντας ημερομηνία εκλογών οι οποίες θα μπορούσαν να φέρουν τους σκληροπυρηνικούς στην εξουσία, δυσμενέστατη εξέλιξη για τη χώρα και την περιοχή.

Σημειώνεται πως παρά την κυβίστηση της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, η μοναδική συνάντηση των κυρίων Ζάεφ και Μητσοτάκη είχε γίνει πρόσφατα στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.


Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr