Σε προεκλογική περίοδος η Βρετανία με φόντο το Brexit - pelop.gr


Σε προεκλογική περίοδος η Βρετανία με φόντο το Brexit

Άρχισε και τυπικά στη Βρετανία η προεκλογική περίοδος ενόψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επισκέφθηκε τη βασίλισσα Ελισάβετ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ για να επισημοποιήσει τη διάλυση του κοινοβουλίου.

Μιλώντας το απόγευμα έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, ο κ. Τζόνσον είπε ότι δεν ήθελε τη διενέργεια εκλογών, αλλά ότι αυτές πρέπει να γίνουν καθώς το κοινοβούλιο εμποδίζει το Brexit.

Υπερασπίστηκε τη συμφωνία που έχει κλείσει με την ΕΕ, λέγοντας ότι υλοποιεί όλες τις επιδιώξεις του από το Brexit. Πρόσθεσε ότι αν το Brexit υλοποιηθεί, θα φέρει αύξηση επενδύσεων προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημείωσε ότι αισθάνεται υπερήφανος για τα όσα έχει πετύχει στη σύντομη θητεία του ως πρωθυπουργός και στάθηκε στη βούλησή του να δώσει δυναμική στην οικονομία.

Επιτέθηκε στους Εργατικούς για μια σειρά πολιτικών σχεδίων τους, επαναλαμβάνοντας ότι με πρωθυπουργό τον Τζέρεμι Κόρμπιν η χώρα θα βίωνε δύο δημοψηφίσματα το 2020, για το Brexit και για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Δεσμεύθηκε, τέλος, ότι αν κερδίσει την αυτοδυναμία θα κάνει το κοινοβούλιο να εργάζεται για το λαό.

Η πρώτη επίσημη ημέρα της προεκλογικής περιόδου, πάντως, σημαδεύεται από την παραίτηση του υπουργού Ουαλίας Άλουν Κέιρνς.

Ο Συντηρητικός πολιτικός κατηγορείται από την αντιπολίτευση ότι γνώριζε πως στελέχη των Τόρις στην Ουαλία είχαν «σαμποτάρει» μία δική για υπόθεση βιασμού.

Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Κέιρνς περιγράφει την κατηγορία σε βάρος του ως «εικασία».


Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr