Αχαΐα: Πλήθος κόσμου στη Γιορτή του Τσίπουρου της Παρασκευής (Φωτο) - pelop.gr


Αχαΐα: Πλήθος κόσμου στη Γιορτή του Τσίπουρου της Παρασκευής (Φωτο)

Με μία εξαιρετική για Νοέμβριο ημέρα, ηλιόλουστη και χαρούμενη, με πλήθος κόσμου, έγινε η καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια γιορτή του "τσίπουρου" στην κοινότητα της Παρασκευής.

Οι κάτοικοι του χωριού, είχαν οργανώσει με εθελοντές ( στην είσοδο - στην προσφορά εδεσμάτων και τσίπουρου, στο μαγείρεμα, στην εξυπηρέτηση, στην πώληση προϊόντων του χωριού κ.λ.π. ) μία εντυπωσιακή κατάσταση.

Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου με δύο από τα τμήματά του, με 24 συνολικά χορευτές, μετά την ομιλία του προέδρου της Π.Ε.Σ. Μ. Σταυρόπουλου, παρουσίασε με ενήλικες της Δευτέρας χορούς Θράκης, ( Δάφνω, Ζερβό, Ζωναράδικο Κουλουριαστό, Κουτσό και Σούστα Θράκης ) για να ακολουθήσει τμήμα Στεριανών που παρουσίασε ( Καγγέλι - Γιούργια - Τασιά - Πηλιορείτικο - Καλαματιανό- Τσάμικο - Μπεράτι - Περατιανό Φυσσούνι και Αρβανιτόβλαχα ). Τελείωσε δε πάλι με τους ενήλικες που χόρεψαν Χασάπικο - Ζεϊμπέκικο Απτάλικο και παραδοσιακή Χασαπιά.

Οι χορευτές του Ομίλου χειροκροτήθηκαν θερμά από τους πολυπληθείς θεατές. Μετά με μουσική του Συλλόγου, στην πίστα αλλά και μεταξύ των διαδρόμων, ο χορός συνεχίσθηκε με τους θεατές να χορεύουν και να διασκεδάζουν. Συνεχίσθηκε δε η εκδήλωση μέχρι αργά το απόγευμα. Συγχαρητήρια αξίζουν για όλη την εξαιρετική διοργάνωση, στον Σύλλογο της Παρασκευής .


Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr